Croquetes de rostit, recepta basca

Croquetes de rostit, recepta basca

Si una cosa admiro és la traça que tenen les bascs quan fan croquetes… Són cruixents per fora i quasi líquides per dins. És aquella sensació que estàs menjant alguna cosa única i plaent.

Fa un temps, vaig trobar un llibre d’un cuiner basc, que ha resultat ser una petita joia, és diu:

recetas sencillas para cocinillas y novatos del laboratorio Arzakarzak

“Recetas sencillas para novatos y cocinillas del laboratorio de Arzak” de Xabier Gutiérrez. Que ha sigut premi Nacional de Gastronomia a la millor publicació per Asfalto Culinario.

En aquest llibre hi ha tot de receptes molt interessants, no en va la cuina basca usa productes de molta qualitat i basats en la horta. Tant se val que sigui peix o carn, les receptes són boníssimes!

La recepta de croquetes, com a base te una beixamel, i després se li afegeix el contingut, peix, carn, pernil, el que es vulgui. Jo he fet una petita variació, la recepta era de croqueta de pollastre, i jo ho he canviat per rostit de Nadal, i també he canviat la quantitat de contingut vers la massa de beixamel. El resultat boníssim!! Ara ja podreu dir que les millors croquetes són les de casa vostra!

També les he fet amb productes de primera qualitat, amb pollastre “El Rei del galliner” un pollastre de creixement lent.

La massa del farcit de la croqueta és la mateixa que la dels canelons de rostit de Nadal,  això fa que la croqueta tingui un gust espectacular.

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (5 /5)
  • 1 rating

Sigues social

Receptes relacionades