Una cita amb els formatges, a Lactium 2019

lactium fira

Una cita amb els formatges, a Lactium 2019

Què és la fira Lactium?

lactium 2019

Lactium, és el mercat de formatges més gran de Catalunya, que enguany farà la seva onzena edició, on s’hi poden trobar més de 200 formatges i 40 formatgeries artesanes d’arreu del país, que ofereixen degustacions i venda al tall dels seus formatges. A l’espai expositiu, també es comptarà amb la presència d’artesans i productes agroalimentaris relacionats amb el formatge, que formen part de l’espai Amics del Formatge.

Un programa d’activitats per a tots els públics que combina propostes familiars amb activitats formatgeres.

Quines activitats s’hi faran?

  • A l’Aula del Formatge Bonpreu-Esclat, els apassionats d’aquest producte podran descobrir i aprendre les singularitats i valors dels formatges catalans, artesans i autèntics.
  • Al TXISCorner, l’espai més polivalent, obert i dinàmic de Lactium, s’hi programen concerts, espectacles familiars i presentacions de projectes singulars i innovadors del sector.
  • Un any més, es farà el Concurs Lactium: formatges artesans de Catalunya, una de les cites de referència a Catalunya, amb un prestigiós jurat que atorgarà el Premi Millor Formatge Català LACTIUM 2019.
  • Dissabte a la nit, Lactium es transforma en el Rock & Txis, on la música en directe i la degustació de tapes elaborades amb formatges, converteixen el Parc Jaume Balmes i Lactium en una autèntica festa del formatge.
  • Nova edició de la Mostra de Bestiar Viu, amb una exposició de races autòctones d’animals lleters de la mà de l’agrupació de ramaders i formatgers Llet de Cabres Catalanes.

lactium fira

On es fa?

El Parc Jaume Balmes, un dels parcs històrics del centre de la ciutat, acollirà aquesta nova edició de Lactium. Un marc agradable i orgànic, en perfecte harmonia amb els valors de qualitat que vol transmetre aquesta Mostra.

Horari de Lactium 2019

  • Dissabte de 10’00h a 22’00h
  • Diumenge de 10’00h a 20’00h

Entrada gratuïta

Quines formatgeries hi haurà?

Podeu veure en el mapa les formatgeries que seran presents a la mostra d’enguany.

Qui l’organitza?

La mostra està co-organitzada per l’OFIM (Organisme Autònom de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic) i ACREFA (Associació de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà), i compta amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de PRODECA, l’agrupació de ramaders i formatgers Llet de Cabres Catalanes i l’empresa Bonpreu-Esclat.

 

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, , ,

Encara hi ha comentaris.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.