Gelea de fruites

Gelea de fruita

Gelea de fruites

Per què una recepta de Gelea de fruites?

Perquè fa calor, perquè ara volem refrescar-nos i perquè ara hi ha una explosió de bona fruita de tots colors i olors.

Aquest any passat, el 2020 i fins al juny del 2021, he estat estudiant “Alimentació natural i energètica” amb Montse Bradford, això ha fet que hagi introduït molts canvis a l’alimentació diària. De moment puc dir que el resultat és molt satisfactori, més salut, menys pes i més vitalitat. Per tant, aquests canvis han vingut per quedar-se. Realment és molt diferent cuinar sabent l’efecte que et fa al cos un determinat aliment, depenent de com es cuina i l’estació de l’any.

En què es basa l’alimentació natural i energètica?

Doncs en menjar el què et fa falta segons la teva constitució, condició, tipus de vida i edat, seguint els productes que hi ha disponibles a cada estació. Per això avui publico una recepta de gelea de fruites, ideal per la temporada estiuenca, l’he provat de moltes maneres però aquesta que us publico és la que més m’ha agradat. M’he inspirat en la recepta de la Montse Bradford “Jalea de fresas y melocotón”, i li he fet uns quants canvis.

Quan la calor comença a ser intensa, la podeu tenir preparada a la nevera, jo la faig en motlles a vegades grans i a vegades petits, depèn del què vulgui aconseguir.

Els ingredients

Segurament coneixereu els ingredients, però us en faré una mica d’explicació:

L’Agar agar

És una alga ideal per quan vols depurar toxines del cos i molt present en dietes d’aprimament, ja que en redueix la inflor. També s’ha de tenir en compte que és una alga que refreda molt, per tant la prendrem en mesos de calor i sense abusar-ne, de tant en tant.

El kuzú o kudzú

És una arrel d’arbre, la Pueraria que es troba al Japó, té moltes propietats terapèutiques (entre d’altres jo la faig servir per baixar la febre), però en aquest cas és per compensar l’expansió que fa la fruita i espessir la gelea.

La sal

La majoria de postres porten sal, de fet s’introdueix per potenciar el sabor de la menja, en aquest cas també és per compensar l’efecte expansiu de la fruita. L’afegirem al líquid i la deixarem coure uns 10 minuts, mai en cristall.

Espero que us agradi, ja em direu si la feu a casa, només calen 15 minuts per fer-la, ideal per quan fa calor i no volem estar gaire estona a la cuina.

 

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (5 /5)
  • 1 rating

Sigues social

Receptes relacionades