Nit de la Gastronomia a Vilanova i la Geltrú

la daurada, vilanova i la geltrú

Nit de la Gastronomia a Vilanova i la Geltrú

Aquest dijous dia 2 de maig es farà la Nit de la Gastronomia que està organitzada pel Gremi d’Hostaleria i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya. El principal objectiu d’aquesta celebració és la promoció de la gastronomia autòctona, així com del producte local, de proximitat i de Km 0. La Nit vol posar en relleu el paper de la restauració i de les empreses de serveis dedicades a la promoció de la ciutat.

El sopar, que consisteix en un menú degustació de cinc plats i unes postres, es durà a terme a les instal·lacions de La Daurada, com ja ha passat en les tres darreres edicions. Els tiquets, a 35 euros per persona ja estan a la venda a l’Oficina Municipal de Turisme de Ribes Roges de dimarts a divendres de les 9 a les 14 h i de les 16 a les 19 h. També es poden adquirir al Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, a les seves noves oficines de la Rasa del Miquelet 16, de dilluns a divendres de les 9 a les 13 h i de dilluns a dimecres de les 17 a les 19 h.

sopar Nit de la Gastronomia a Vilanova i la Geltrú

El menú degustació consistirà en un còctel de benvinguda – mig gin tònic – que prepararan les Destilerías MG. Aquest còctel també anirà acompanyat d’apertius de Patates Piqué, i enguany s’afegeix la cervesa Inèdit d’Estrella Damm.

la daurada, vilanova i la geltrú

Ja al menjador, el menú degustació d’enguany l’obrirà el “Tàrtar de tonyina de Vilanova amb pappadum, maionesa de kimchi i alvocat” proposat per l’Escola d’Hostaleria Joan Ramon Benaprès de Sitges, i maridat amb Vermouth blanc reserva Padro & Co. El plat ha estat dissenyat per xef David Reig. Al servei de la nit, tant a sala com a la cuina, comptarà amb la col·laboració dels alumnes de segon grau superior de l’Escola d’Hostaleria.

plat sopar nit gastronomia vilanova

Tot seguit es podrà tastar la proposta del xef Ferran Granados, de l’Ànima Bistró, que consistirà en “Sardina de Vilanova sobre tomàquet fumat al carbó i amb aroma de chardonnay” que es maridarà amb el vi blanc “Mireia” de Pinord Vins i Caves (Gewürztraminer, Muscat, Sauvignon blanc). El tercer plat de la nit és el del restaurant de La Daurada que presenta una original “Sopa thai de pagell i verduretes mediterrànies”, que ha conceptualitzat el xef Javier Pradanas, i que es maridarà amb el Chardonnay de Jaume Serra. El restaurant L’Artiga, i la seva xef Núria Montserrat s’estrenen a la Nit amb uns “Espigalls per l’avi Miquel”, tota una declaració a favor de la cuina de mercat, i que es maridarà amb “El negre de Gabarró” (garnatxa, Syrah) de l’Heretat Can Mata. El cinquè plat de la nit el presenta el Restaurant del Foment que, sota el disseny del xef Ignasi García, ofereix un “Ravioli a l’estil Foment Vilanoví”, el maridatge del plat és un vi negre Mas Uberni del Celler Rosa Marina.

Les postres son un treball de creació de Pastisseria Mercè i de les mans de Josep Escalera, que han decidit batejat com “La plaça és vostra”, on la xocolata i el caramel són protagonistes. Tot plegat es maridarà amb el Cava Brut Nature “Vilanova” del Celler de Viticultors. Els cafès, que com sempre seran oferts per Vilanova Cafès, aniran acompanyats d’unes llunes de xocolata fetes a l’Escola d’Hosteleria Joan Ramon Benaprès, i del vi dolç “Vendimia Tardía” de Villa Albina (Viura, Malvasia)

Al llarg de la Nit es sortejaran entre els assistents diferents obsequis i regals oferts pels diferents col·laboradors de la Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú. Als ja citats cal afegir Temps de Vi, Mercats de Vilanova, Menja’t Vilanova, L’Espiga d’Or, Olis CEOLPE del Centre Oleícola del Penedès, Confraria de Pescadors, Associació d’Espigalls del Garraf, Embotits Bundó, Olivé Rueda, Kinkakau, La Daurada, Estació Nàutica i Carns Milà.

El punt i final de la nit, un cop s’hagi fet l’homenatge a diferents persones que treballen per la promoció i la preservació de la cuina local, també serà responsabilitat de Destilerias MG que oferirà els seus ja tradicionals Gin Tònics elaborats amb les seves ginebres prèmium.

plat sopar nit gastronomia vilanova

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, , ,

Encara hi ha comentaris.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.