Genovesa sense gluten ni llevat i sense sucre

Al blog una de les receptes més visitades és el Pa de pessic de Vic, quan la vaig pujar pensava que no interessaria a gairebé ningú, doncs no, i pensant en publicar receptes útils per vosaltres, he escollit publicar aquesta de la genovesa sense sucre i sense gluten, em sembla fantàstica, ho té tot, fàcil, ràpida i bona.

Com ja sabeu, un bon llibre és un tresor, i gràcies a una bona companya, que coneix les meves debilitats culinàries, ara estic gaudint d’un llibre italià de receptes sense sucre. El llibre és Dolce senza zucchero d’Ivy Moscucci, és una influencer que fa temps que fa pastisseria saludable, amb un índex baix glicèmic, ja sabeu que aquest tema el miro molt a les meves receptes, no sóc diabètica, però sí que sóc conscient de la importància de mantenir a ratlla el sucre.

dolce senza zucchero

Ahir en vaig fer la primera recepta: el pan di Spagna (pa d’Espanya) o també dita genovesa 😋, us en deixo la #recepta, que he adaptat al que volia fer jo.

També n’he fet un vídeo, dedicat als centres cívics de Vilanova, on cada any (i ja en van uns quants), dono tallers de cuina i pastisseria, espero que aviat hi puguem tornar i gaudir de cuinar. L’he gravat aquests dies de confinament, es nota amb la perruqueria… ;-D

 

👉🏼Us sorprendrà la textura final, gens empalagosa, flonja i d’una olor boníssima 😋, l’aroma de l’ametlla es fa notar, ah! I es conserva flonja uns quants dies. La podeu farcir o menjar tal qual, és addictiva!

Què és la melassa d’arròs?

Totalment natural, s’extreu a l’coure arròs integral amb brots d’un altre cereal fins que queda un líquid marró. Després, es cola i es filtra per eliminar qualsevol resta d’impureses. Al  provenir d’arròs integral, estem parlant que és un sucre lent, de cadena llarga, no fa pics de sucre quan l’has ingerit, sinó que s’allibera a la sang contínuament.

Per què no porta llevat?

No li cal, els ous s’encarreguen de crear les bombolles d’aire, en concret les clares, per això les batem bé abans d’incorporar-les a la farina d’ametlla.

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (5 /5)
  • 1 rating

Sigues social

Receptes relacionades