Mona de carbassa o el pa cremat, un dolç valencià

Mona de carbassa o el pa cremat, un dolç valencià

Heu menjat mai un “pan quemao” o pa cremat? És d’una textura flonja fantàstica, de cotonet. Reconec que m’agrada molt tot el que sigui brioix, quan és ben fet pot esdevenir espectacular. Per això cal que la recepta sigui equilibrada i que es facin tots els passos necessaris correctament, des de l’amassat fins la cocció, tot pren molta rellevància en el resultat final.

L’any passat vaig conèixer gràcies a Ximo Carrión el llibre “Dolços valencians” de Chelo Peiró, un recull preciós de receptes valencianes, les de casa, les que es transmetren de generació en generació. L’he anat llegint i al final n’he fet una adaptació de la recepta de la mona de carbassa a les quantitats de sucre que ara empro (molt menors) i en comptes de mantega he fet servir oli d’oliva aromatitzat, en aquest cas Oli d’oliva verge extra aromatitzat amb mandarina Olicatessen.

Dolços valencians de Chelo Peiró

 

Els ous també són ingredient important, uns bons ous són imprescindibles per a un bon resultat, en aquest cas són Liderou, no els havia tastat mai i m’han agradat molt!

ous Liderou

 

Si voleu veure’n la molla aquí teniu una foto, mmmm ja veureu com us agrada segur!

Mona de carbassa o el pa cremat un dolç valencià. Heu menjat mai un "pan quemao" o pa cremat

Aviso, és addictiu!! Fem un #Llepadits ?

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (5 /5)
  • 1 rating

Sigues social

Receptes relacionades