Eclair amb gamba de Vilanova a l’all cremat i cremós de patata 🍤

Eclair amb gamba de Vilanova a l’all cremat i cremós de patata 🍤

L'Eclair es va originar durant el segle XIX a França, on va ser anomenat "pain à la Duchesse" o "petite duchesse" fins 1850. El primer testimoniatge escrit en francès va ser en la dècada de 1860. Alguns historiadors del menjar especulen que els éclairs van ser fets per primera vegada pel famós xef francès Casa-Antoine Carême (1784-1833).

Últimament m’ha agafat fort amb el tema de la massa choux i les eclairs, trobo que encara no en traiem tot el potencial que tenen. Aquesta recepta n’és una variant salada que és perfectament saludable.

La massa choux és una barreja d’aigua, mantega, farina de blat, sal i ous. En aquest cas l’he canviat per aigua, llet, oli d’oliva verge extra, farina d’espelta, sal i ous i un altre ingredient… Amb la qual cosa queda molt més mediterrani i proper a casa nostra.

eclair gamba de vilanova a l'all cremat i cremós de patata

Podem fer un entrant divertit, diferent i saludable. No cal que ens quedem amb aperitius envasats, amb poca estona podem gaudir d’uns entrants de luxe.

D’altra banda el fet de fer-la salada també era una prova d’aplicació del que he anat aprenent en pastisseria dolça, i haig de dir que m’ha agradat molt, tant pel resultat visual com pel gust.

El color negre

El color negre l’aconseguim afegint-li dues bossetes de tinta de calamar, li dona un toc salat i ens acolora l’eclair amb un color molt divertit. També fa que és una mica més complicat veure quan estan ben cuites al forn (pel seu color fosc). Però això tampoc ens aturarà oi? 😉 🍤🍤

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (5 /5)
  • 1 rating

Sigues social

Receptes relacionades