Sopa freda de carbassó amb gelat d’oli d’oliva verge extra

Sopa freda de carbassó amb gelat d’oli d’oliva verge extra

Fa uns dies vam anar al mercat del dissabte de Vilafranca, és un dels mercats a banda del de Vilanova, que més m’agraden. Per la varietat i per la gran oferta que hi ha. Dins del mercadal de dissabte també hi ha l’apartat “eco”, on es pot trobar verdures, fruites, oli, mel, farines i llegums. En concret el trobareu a la plaça de la Constitució, que en realitat és un carrer allargassat.

zapallo

Zapallo

 

Oi que és curiós? És una llavor recuperada d’Argentina de “zapallo”, són una mica més sucosos i dolços que els d’aquí. Us recomano que els tasteu si podeu.

Doncs be, amb la calor què hi ha millor que una sopa freda? I si la rematem amb un gelat d’oli d’oliva verge extra ja és… boníssim!

Un raonament: La verdura com a tal és molt bona, però el vehicle del gust és el greix, per tant l’acompanyament d’un gelat d’oli el fa un plat molt golós.

sopa freda de carbassó amb gelat d'oli d'oliva verge extra

L’acabarem amb uns pèsols amb wasabi, que li donarà un toc picant molt interessant, i l’amanirem amb gotes d’oli de ceps. Oi que farem un bon llepadits?

Per al gelat d’oli d’oliva, farem servir com a ingredient el sucre, que serveix per a fer més petit el gel. Per tant no el podem obviar, però sí substituir per maltitol per exemple. El maltitol és un polialcohol que s’obté d’hidrogenar la maltosa, com avantatge respecte al sucre, té que no fa càries, i que la dolçor percebuda és quasi la mateixa que el sucre (sacarosa), i les calories ingerides són la meitat.

Així doncs, veureu que el gelat és de base làctia amb l’oli, sucre i sal. No és la primera recepta de gelat d’oli que provo de fer, però sí la primera que me’n convenç totalment el resultat.

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (5 /5)
  • 1 rating

Sigues social

Receptes relacionades