Sípia a la bruta, una recepta dels pescadors de Vilanova i la Geltrú

Sípia a la bruta, una recepta dels pescadors de Vilanova i la Geltrú

Coneixeu la recepta de sípia a la bruta?

Si no és així, us ho esteu perdent, només necessiteu comprar una bona sípia i 3 minuts de preparació. Una cassola i poc més, tasteu-la que no us en penedireu. La recepta de sípia a la bruta és del receptari dels pescadors de la platja de Vilanova i la Geltrú:

Receptes dels pescadors de la platja de Vilanova i la Geltrú

En aquest opúscle hi trobem tot una sèrie de receptes que són veritables tresors, cuina que vincula la terra i el mar, en una sèrie de plats ràpids i sense cap tipus de complicació. Penseu que són receptes que es fan i fèien a bord, mentre la tripulació esperava que els peixos piquessin els hams o que les xarxes s’emplenessin, per tant no poden ser ni de massa elaboracions ni passos entremig.

Ingredients de sípia a la bruta, recepta dels pescadors de Vilanova i la Geltrú

Així doncs, anem per la recepta i els ingredients, necessitarem unes 2 o 3 sípies que facin 1 kg de pes, però no cal que ens en treguin la pell. Una de les característiques d’aquest plat és que la sípia va a la cassola amb pell i tot, donant-li un gust més intens.

Un aroma i sabor típic d’aquest plat n’és el vi ranci, en aquest cas serà Lo serio, d’Agrícola Corbera d’Ebre. L’oli d’oliva, també de la mateixa cooperativa, és de la varietat empeltre, força conegura i apreciada a la Terra Alta, però menys coneguda i emprada a d’altres poblacions. Jo també fa uns anys el desconexia totalment i gràcies a un amic, el Jesús, que me’n va fer apreciar el seu valor culinari i de territori, ara sempre en tinc a casa.

Per acabar, el plat el maridarem amb un vi blanc afruitat, Quatre vint brisat, de la Terra Alta i també d’Agrícola Corbera d’Ebre.

Com podeu veure és una recepta i proposta de maridatge, mireu quin muntatge vam fer a casa per a enregistrar el vídeo del pas a pas de la recepta.

Enregistrament de la recepta de sípia a la bruta, recepta dels pescadors de Vilanova i la Geltrú

En fi, que va ser tota una experiència! Sempre passo nervis quan m’estan enregistrant. Espero que us agradi i que proveu de fer-la.

 

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Sigues social

Receptes relacionades