Pa de pessic de Vic

Pa de pessic de Vic

Origen de la recepta del pa de pessic

Amb aquest nom no hi ha dubte de la recepta que vé oi? Doncs sí, es tracta del fabulós Pa de pessic!! Un record d’infantesa i no tant infantesa… flonjo i suau, dolç però no empalagós, que al dia següent està igual de flonjo…

Aquesta recepta està extreta del llibre “Cuina Catalana, per a festes i tradicions” de Kazuro Sano i Narcís Clotet, una joia de llibre de l’editorial Grata Lectura. Us recomano provar-la, jo ja l’he fet i surt sempre igual, per tant és garantia segura!!

Passos per a fer la crema catalana o crema de sant Josep

Pa de pessic o d’altres preparacions?

No heu anat mai convidats a alguna festa, us ofereixen un pastís i heu d’agafar forquilla i ganivet per a tallar-lo? Recordo un casament, en que els postres van ser horribles, intentava ser una tarta nupcial, però no es podia ni tallar bé. Amb el temps he sabut que aquell pastís tenia massa mantega, estava mal cuit i no era el més adequat per un casament. Aquesta és la raó per la qual us animo a provar aquest pa de pessic: de cullera, tou i molt esponjós.

Records infantils

Qui no recorda tardes de berenars infantils, de quan no existia la bolleria industrial, en les que un tros de pa de pessic que havia fet una àvia o mare, ens semblava un tros de cel.  També va ser una de les primeres receptes que vaig fer a casa, en aquells forns de gas, en el que no sabies mai a quina temperatura estaves coent. La cuina deia foc alt, mig i baix… i prou! I tu imagina què vol dir 😀 . També s’ha de dir que els receptaris de l’època no aclarien gaire més, et deien: afegir “fins que no admeti més”. Amb una sensació de moure’t en la incertesa de molt o poc, val a dir que l’experiència sempre ha estat un grau, i en aquella època més.

S’en pot fer alguna altra recepta?

N’he fet algunes variacions, farcit amb trufa i el resultat és espectacular! Amb cullera te’l pots menjar sense problemes.

 

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (4 /5)
  • 33 ratings

Sigues social

Receptes relacionades