Allioli de codony, un imprescindible de la nostra cuina

alli oli de codony

Allioli de codony, un imprescindible de la nostra cuina

Avui us porto una recepta que més aviat és protagonista de la cuina d’alta muntanya: en concret del Pirineu i bastant centrada en el Pallars. La que us n’ensenyaré és una variant que vaig tastar al Berguedà, a la festa d’aniversari d’un company de feina, em va semblar deliciós i el faig de tant en tant, sobretot per acompanyar peix. Li aporta una untuositat i uns tocs dolços i àcids molt interessants.

L’oli d’oliva

Per aquesta recepta emprarem oli d’oliva verge extra, que a la pràctica vol dir aquell oli que s’ha obtingut directament d’olives i només mitjançant procediments mecànics. Poca broma oi? Això vol dir que hi ha categories d’olis que s’extreuen amb ajut de productes químics i es barregen amb altres olis.

Els codonys

El codony és un fruit de tardor, d’un arbre procedent del Caucas, floreix a l’abril i el recollim a la tardor, fins que arriba el fred. No són aptes per consumir si no els coem, ja sigui bullits o escalivats. En aquesta recepta els he fet escalivats, per mi conserven millor el seu gust.

Codonys

Enric from Wikimedia Commons

Les ametlles

Al Corpus del Patrimoni Culinari Català hi surt la recepta tradicional, sense ametlles. Jo l’he fet amb ametlla Marcona crua, queda deliciós.

alli oli de codony

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Sigues social

Receptes relacionades