Tartaleta de llimona i alfàbrega, sense sucre i amb oli d’oliva

Tartaleta de llimona i alfàbrega, sense sucre i amb oli d’oliva

La recepta d’avui és en memòria de José Padilla @gastropadi, un bloguer gastronòmic, que va estar present a unes quantes trobades, aquest maleït virus se l’ha endut massa d’hora.

L’altre dia els sogres m’explicaven que havien vist en el programa de Receptes de Julie de RTVE2 un programa sobre les tartes de llimona, l’he buscat i veure’l és una verdader plaer, fa molta enveja com els francesos tracten la gastronomia.
La recepta l’he canviat totalment, ja que no vull emprar ni sucre ni mantega a les receptes que vaig fent. Però la idea de la llimona i l’alfàbrega ja la tenia clara. 🍋🍋🍋🌱
La tartaleta, anomenada “barlette” també *, l’he fet amb farina de forment i oli d’oliva extra verge Olis Bargalló | Aceite de oliva virgen extra. La crema de llimona i alfàbrega és sense sucre i amb oli d’oliva també.
El resultat és una crema molt suau, cítrica i gens pesant.

El terme Barlette el crea el xef Christophe Adam, a la seva botiga L’Éclair de génie, és una tartaleta rectangular amb els cantos arrodonits, de mida molt més gran que la tartaleta normal, de la qual se’n comercialitzen motlles ja.

La farina de forment, és una farina que podeu llegir-ne el seu origen a la publicació que vaig fer fa anys de la Ruta del pa del Lluçanès. Com veureu, és un blat antic que no ha patit hibridacions i que malgrat ser poc productiu en termes econòmics, sí que ens aporta molts nutrients i una digestabilitat molt interessant.

De l’oli d’oliva, no cal dir gaire més, ha de ser de la millor qualitat possible, en aquest cas he emprat Olis Bargalló, amb el seu oli d’oliva arbequina verge extra, una delícia. Em té enamorada la seva ampolla negra (que conserva millor l’oli), i el broc que deixa caure suaument l’oli.

Així doncs ens posem a fer-la?

Si vulguéssiu donar-li un toc més perfumat, podeu substituir la llimona per llima.

Primer de tot, hauríem de confitar oli amb pell ratllada de 1/2 llimona, procurant que no arribi a 90graus. Deixem refredar.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (1.3 /5)
  • 4 ratings

Sigues social

Receptes relacionades