Mini mona de xocolata i saludable, sense sucre, sense farina

Mini mona de xocolata i saludable, sense sucre, sense farina

Ja fa temps que estic experimentant amb postres sense sucre, cada cop més trobo que serà el camí, encara hi ha tècniques de pastisseria que em manca fer-ne la traslació a saludable, però poc a poc ho aniré aconseguint.

Per aquesta mona és important la materia primera que farem servir, la fruita ha de ser madura (amb el seu propi sucre natural, la fructosa), i la xocolata del 70% cap amunt.

Per al motlle del test he fet servir un que venen a Reinoxsa, una botiga especialitzada en pastisseria de Barcelona, al carrer Pallars 74.  Per a fer-ho bé haurem de temperar la xocolata. No us preocupeu que és fàcil de fer: primer trossejarem la xocolata i la posarem en un cassó alt que courem al bany maria. Termòmetre en mà, quan la temperatura arribi a 55 graus retirarem el cassó del foc. Ho aboquem al marbre de la cuina i amb una espàtula de temperar fem baixar la temperatura fins a 28-29 ºC, en aquest moment la recollim en un bol. Ja podem emplenar el test fins dalt de xocolata. La deixem refredar una mica, fins que veiem que s’asseca una mica de les vores, buidem la xocolata líquida i el deixem boca avall per a que solidifiqui poc a poc. Val a dir que la temperatura de la cuina hauria de ser fresca, per sota dels 21 ºC.

La fruita que deia abans que ha de ser ben madura, recomano que sigui maduixes, no maduixots, ja que tenen molt més sabor i la seva mida és més petita i bonica per a pastisseria.

La pinya si voleu un truc per saber si és madura, mireu si les ratlles que la creuen en diagonal, són de color carbassa, si són de color verd vol dir que encara és poc madura.

Us animeu a fer-la? Vinga va, fem un #llepadits !

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (5 /5)
  • 1 rating

Sigues social

Receptes relacionades