Musclos amb ceba i sobrassada, un mar i muntanya

Musclos amb ceba i sobrassada, un mar i muntanya

Els musclos estan dins de la categoria de peix barat, i no per això deixa de ser saborós. I de receptes amb musclos n’hi ha un munt, ja fa uns dies veient la TV, no recordo ni quin programa era, ni quin canal. Vàrem veure una versió semblant a la recepta que us ofereixo, però amb algunes diferències. Així doncs veureu que és molt fàcil de fer, alhora que econòmica.

Pot servir com a entrant i com a plat principal, depèn de la colla que sigueu o gana que tingueu.

Vosaltres quins musclos compreu? Els del Delta, els gallecs, els de roca? En coneixeu les diferencies entre un i l’altre?

Doncs vinga, anem al tema: el musclo és la depuradora natural del mar, quan hi ha musclos, l’aigua està completament neta. O sigui que a nivell de medio ambient és un animaló imprescindible.

La temporada de musclos del Delta va de gener a setembre, i el gallec de primavera a primers de l’hivern, en ambdos casos es cultiven en bateas, muscleres, són granges de musclos en alta mar. Són de mida diferent també, a l’Atlàntic són més grans però el sabor és més delicat el del delta.

I el de roca és quasi en extinció, és el que pots recol·lectar a les platges salvatges, per exemple a Vilanova hi ha un senyal que indica que no se’n poden recollir.

El que us recomano es que ho compreu a una peixeteria de confiança, segur que els trobareu bé de preu i saborosos.

 

musclos amb ceba i sobrassada

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (2.7 /5)
  • 7 ratings

Sigues social

Receptes relacionades