Tarta Creo o pa de pessic de cervesa de Xocolata Creo

Tarta Creo o pa de pessic de cervesa de Xocolata Creo

Xocolata o cervesa Creo?

Fa una mesos vàrem visitar amb un grup de bloguers la comarca del Ripollès, Sant Joan de les Abadeses i Ripoll.  Després de voltar per productors, montanyes i prats, vam dinar a La Barricona (molt recomanable). Allà vàrem tastar cerveses que no havíem vist mai, i també les hi podíem comprar. Una d’elles era la cervesa de Xocolata Creo (la clàssica tauleta de xocolata de tota la vida de Tortosa). L’he guardat fins aquest diumenge, que ja vaig fer la prova de fer-ne un pastís, tarta o pa de pessic.

Cervesa Creo xocolata
Al final n’he fet dues versions: una simulant la tarta Guinness i l’altre no. A veure quina us agrada més.

Tarta Guiness

Mirant per internet la recepta de la tarta Guinness, amb el nom de la mítica cervesa irlandesa, trobava que totes les versions posaven 250 gr de mantega. I com que des de fa uns mesos estic fent bondat, tornant a aprendre hàbits alimentaris i aprimant-me (porto 10kg ja), doncs era qüestió de reduir el greix i el sucre. El resultat ha estat perfecte, molt flonjo i gens empalagos.

tarta creo_mascarpone_4

És estiu, venia un bon amic a dinar i feia calor, I he anat pel dret, usaNt per farcir-lo la crema de xocolata de La Fageda. Una gran opció per quan es vol anar ràpid. Si teniu més temps, podeu optar per fer-vos una crema pastissera de xocolata.

I la cocció?

Una deles claus per a que us surti bé el pastís, és que tingueu paciència al coure el pa de pessic al forn. Un problema habitual és posar-lo a foc fort per fer més via, però aleshores queda molt més sec. El meu consell és que poseu el forn a 160ºC i només encès per baix, aquest punt és important! El calor empeny la massa cap amunt i puja uniformement. Si li donem una altra font de calor per dalt, no pujarà tant. Un altre consell pel pa de pessic, no obriu mai la porta mentre es cou!! Sinó es baixarà.

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (0 /5)
  • 0 ratings

https://www.youtube.com/watch?v=33JPWecXbas

Sigues social

Receptes relacionades