Crema de fonoll

Crema de fonoll

El fonoll

És una arrel amb gust anisat i perfumada. Molt delicada de gust i amb grans propietats nutricionals. Afavoreix l’eliminació de líquids del cos. És un diürètic natural.

fonoll

No tenim gaire costum de cuinar amb fonoll. A la cuina italiana sí, hi ha tota una falera entorn del fonoll i les seves aplicacions a la cuina. Jo recomano que l’aneu coneixent, doncs és molt versàtil, tant crua com cuita.

 

La ceba Fuentes de Ebro

Aquesta ceba és poc coneguda a casa nostra. Es fa a Fuentes de Ebro (Saragossa), molt apreciada per la seva dolçor, la varen conreuar els romans i els àrabs i fins els nostres dies. Actualment és una DOP (Denominación de Origen Protegida). I es pot menjar crua!

ceba Fuentes de Ebro

Qualsevol ceba, un cop s’ha saltat a la cassola, es torna dolça, perd l’acidesa i passa a ser un acompanyament dolç. O sigui que la ceba sempre l’hem de comptar com a ingredient dolç.

 

La llet d’ametlla

Una llet que es feia a moltes cases del Camp de Tarragona, Ribera d’Ebre i Baix Camp. Jo havia vist com l’Àvia (de la Ribera d’Ebre) les escaldava, les pelava i en feia el preciat liquat. Boníssim! Em sembla recordar que ho feia amb l’ametlla llargueta (de fet ho recordo molt poc, l’Àvia va morir quan jo tenia 12 anys. El que si que recordo el gust que tenia la llet, boníssima!

Perquè he substituït la llet de vaca per ametlla? En el meu cas per dieta, no prenc llet de vaca, només vegetal i sí que prenc mató, formatge fresc i Kefir. I la digereixo molt millor. Sembla que a partir de certa edat no es digereix la lactosa.

Animeu-vos a fer aquesta recepta, és molt i molt bona, refresca i millorareu el funcionament del sistema limfàtic.

Com a complement al servir-la, podeu afegir-hi una alga saltada amb llimona ratllada o a l’all cremat. O uns bolets de primavera saltats o unes nous.

 

L’acabat

Les receptes han de quedar arrodonides, s’han de compensar els líquits amb cruixents o amb textures que contrastin, per acabar aquesta crema podem fer dos opcions:  amb algues hijiki amb xampinyons o be amb nous crues partides per sobre.

crema de fonoll amb algues a l'all cremat i xampinyons

crema de fonoll amb algues a l’all cremat i xampinyons

 

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (5 /5)
  • 1 rating

Sigues social

Receptes relacionades