Pastís Saint Honoré

Pastís Saint Honoré

De la France arriba aquesta recepta, sempre la miro i mai la faig, així que m’hi havia de posar oi? És de molt bon resultat, com podeu veure a la foto, i si t’organitzes bé el temps ho pots fer raonablement ràpid.

Millor si comencem el dia anterior fent la crema pastissera de vainilla, recepta que podeu trobar aquí. Així al dia següent només ens hem de preocupar de la pasta choux.

La pasta choux és d’origen francès, és una massa lleugera que es pot farcir de moltes maneres, com a profiteroles, com a a lioneses, com a eclairs… totes boníssimes!

El pastís Saint Honoré esmentar que rep el nom del carrer on es localitzava la pastisseria on es va començar a dispensar, la rue Saint Honoré de París. El xef pastisser que la va crear es deia Fauvel (l’any 1846). La peculiaritat d’aquesta tarta era la seva crema, una merenga batuda amb crema pastissera i que va rebre el nom de “crema chiboust” (cognom del propietari de la pastisseria monsieur Chiboust). En l’actualitat s’utilitza habitualment crema “chantilly” per a la seva elaboració.

Aquest pastís normalment s’acaba amb un filat de caramel que ajuda a lligar totes les peces, que jo no he fet, ja que havia de fer-la lo més baixa possible de sucre, per a que tota la família en pugui menjar.

El resultat us sorprendrà, boníssim!! No en va quedar ni una engruna!

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Sigues social

Receptes relacionades