Cup-coca de brioix cireres i crema de vainilla amb licor de fruites

Cup-coca de brioix cireres i crema de vainilla amb licor de fruites

De tant veure receptes al final he fet un creuament entre aperitiu, coca i cupcake… I que consti que els cupcakes no m’agraden, en general la composició que tenen, textura… no em convenç. En canvi la massa de brioix m’encanta, de tota manera… Els dies anteriors segur que heu vist que he anat publicant receptes de coques, de brioix clàssica i de cireres. En aquest cas he volgut fer alguna coca clàssica reinventada.

La idea és fer dosis petites de coques, que permetin gaudir de tot el gust i la textura de la coca tradicional.

Com que la mida del cupcake o motlle de magdalena fa que l’alçada sigui més gran que la d’una coca normal, vaig pensar a incoporar-hi una pipeta plena de licor de fruits del bosc, regalet de la meva cunyada de Letònia. Al moment de menjar-la premerem i xoparem bé el brioix amb el licor.

Com a decoració li he posat crema pastissera, cireres (fresques), ametlla llaminada, sucre bolat i una pipeta de licor. Tot plegat per donar-hi un acabat ben festiu.

La recepta de la crema pastissera la podeu trobar en aquest enllaç:

Recepta de crema pastissera

Sabeu perquè li diem crema pastissera? perquè la seva textura és més espessa que la crema normal (crema catalana) porta el doble de farina, així aguanta la cocció del forn sense desfer-se.

El resultat visualment m’agrada molt, i a nivell gustatiu també! Espero que si proveu de fer-la us agradi també.

 

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (5 /5)
  • 1 rating

Sigues social

Receptes relacionades