Melmelada de taronja amb melassa

Melmelada de taronja amb melassa

Volia fer proves amb melmelades i al final he aconseguit una bona recepta… sense sucre i amb una consistència molt interessant.

Al matí esmorzo una espècie de “porridge” fet amb flocs de civada amb garrofa i panses, o bé 2 llesques amb melmelada sense sucre feta per mi.

Com que no hi ha manera que al matí em vingui de gust el salat, he optat per fer que l’esmorzar sigui sense sucre ràpid i així aconseguir energia constant per tot el matí.

En aquesta recepta veureu que uso l’alga agar agar, ho faig per a que pugui fer-ne un envasat correcte, i no còrrer riscos. El sucre és un conservant, (igual que la sal), al no haver sucre en aquesta recepta, s’han d’emprar altres ingredients. L’agar agar ajuda a absorbir l’aigua que quedi a la melmelada, i farà que no es crein fongs a la conserva.

Una altra mesura per tal de assegurar-nos la conservació, és mirar quin pH té. Per això heu d’anar a una farmàcia i demanar-ne un. És el que es coneix per paper Tornasol… de quan erem petits. L’acidesa ha d’estar per sota de 4,5. En aquesta recepta estava a 3,5. O sigui que perfecte.

La melassa

Un dels ingredients de la recepta és la melassa d’ordi, coneguda també com maltosa d’ordi, s’obté a través de la degradació del midó d’aquest cereal. Es tracta d’un sucre complet, de combustió i absorció lenta, que té l’avantatge de no sobrecarregar l’activitat pancreàtica. Posseeix calci, ferro i, en menor quantitat, fòsfor i potassi. La melassa d’ordi no és tan dolça com el sucre blanc refinat, encara que el seu sabor és més intens. L’ideal és utilitzar-la en combinació amb altres endolcidors naturals, com el xarop d’atzavara en aquest cas.

melmelada de taronja i melassa melmelada-de-taronja-i-melassa-1

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Sigues social

Receptes relacionades