Namelaka de xocolata amb maduixes i cruixent de pa de pessic

Namelaka de xocolata amb maduixes i cruixent de pa de pessic

Com porteu el confinament? Recordeu que heu de posar color als vostres plats i si és de temporada, millor! Encara hi ha maduixes al mercat, aprofiteu-ho i prepareu-ne diferents postres.
Avui va de gotets, després d’uns quants dies confinats, estic explorant opcions de la pastisseria sense sucre, tastant textures i contrastos. 🍓🍓🍓Veureu que no hi ha sucre afegit, sinó melassa d’arròs, i per què? Doncs perquè estic desterrant el sucre de la dieta, però la sensació de dolçor sí que m’agrada.

De sucres n’hi ha de dos tipus: lents i ràpids. Per lents s’enten el sucre provinent de cereals integrals, en concret les melasses, jo faig servir la d’arròs, que és molt neutra i endolceix també. S’allibera al torrent sanguini poc a poc durant les següents hores després d’ingerir-lo, sense donar un pic de glicemia.

Sucre ràpid és aquell que un cop hem ingerit ens fa una pujada de la glucosa en sang, recordeu de petits quan ens donaven begudes comercials que després no hi havia manera de fer-nos dormir? Sucre ràpid és el sucre blanc, sucre morè, el que està present a l’arròs blanc, a les patates… Un dia en faré una publicació, aquest tema dona per molt i és molt interessant.

Per cert, i d’on surt el terme “namelaka“? És un terme que vaig aprendre a Hofmann, quan hi vaig estudiar, el significat vol dir “molt cremós” en japonès. La recepta va ser introduida a les pastisseries d’aquí per Valhrona, jo he adaptat la recepta als ingredients que volia jo.

En podeu preparar 6 gots. Us animeu a fer-la? Ja em direu.

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (4.5 /5)
  • 1 rating

Sigues social

Receptes relacionades