Gelat de lavanda i les herbes remeieres

Gelat de lavanda i les herbes remeieres

Aquest es un d’aquells postres que he volgut fer des de fa molt de temps, i sembla que aquest any ha estat possible…

Si algun dia em pregunten, i vostè què fa en el seu temps lliure?…. Una resposta seria caminar per la montanya, anar en bicicleta, escoltar música i…. Llegir llibres de cuina, revistes de cuina i qualsevol cosa que porti annex una bona recepta…

Dit això, fa anys que tinc un receptari anglès per a fer gelats casolans, que no em fa del tot el pes en quan a ingredients i proporcions.
Al final m’he decidit a fer-lo intuint les proporcions i els ingredients. El resultat ha estat més que satisfactori.

Li he dit gelat perquè porta una mica (no gaire) de nata. Per 800 gr de gelat uns 50 cc de nata, ja que la textura final era més semblant al que jo buscava.

A veure si us animeu a fer-lo, és molt i molt senzill.

Aquesta setmana passada vaig ser convidada per l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos a la fira Remeiart 2015, en concret a la inauguració de “Cuines i Tapes”. Hi vaig fer una petita xerrada sobre “Xarxes socials i cuina”. Em va agradar molt conèixer d’aprop la fira i veure que l’any passat, la 4a edició, varen servir 12.000 tapes. Es d’aquelles iniciatives que m’agraden molt, visibilitzen la feina ben feta.

remeiart-2015remeiart-2015_anna_genisremeiart-2015_3 remeiart-2015_2

La lavanda

Altrament dita Espigol, és una herba remeiera molt usada per aplicacions casolanes com a tranquil·litzant o inductor a la son… i repel·lent de mosquits!

Tot plegat té un gust perfumat, que pot ser-ho més o menys depenent de la quantitat de lavanda que infusioneu.

lavanda_perfumada

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (5 /5)
  • 1 rating

Sigues social

Receptes relacionades