Setena edició del Fòrum Gastronòmic a Girona, del 18 al 20 de novembre

Setena edició del Fòrum Gastronòmic a Girona, del 18 al 20 de novembre

Si hi ha una cita imprescindible cada any, aquesta és la del Fòrum Gastronòmic de Girona, fins fa 2 anys la cita era bianual, i a partir de l’any 2017 es va confirmar com una fira annual que es celebra a Girona al Parc de la Devesa.

josep roca

Per què haig d’anar-hi?

Un dels motius pot ser veure i escoltar grans cuiners i cuineres com: Joan i Josep Roca, Rodolfo Guzmán, Esther i Nacho Manzano, Pepe Solla i Xoán Crujeiras, Paco Pérez, Iolanda Bustos, o Jordi Cruz, entre molts altres.

Cada any es fa una aposta per la qualitat, com a dada rellevant hi ha la xifra del 70% d’expositors que cada any hi repeteixen. Jo mateixa també em guardo la data per poder gaudir de tallers professionals i per informar-me de les novetas que s’hi presenten.

fira forum gastronomic

Hi haurà dues matinals amb sis sessions consecutives. El dilluns tindrà un important accent femení, amb xefs com Iolanda Bustos, Lucía Freitas, María José San Román, Maria Solivellas, Begoña Rodrigo i Jennise Ferrari. Mentre que el dimarts serà el torn d’Albert Sastregener, Miguel Ángel de la Cruz, Nanín Pérez, Borja García, David Andrés i Benito Gómez. Per la seva banda, els tallers exclusius, que inclouen tast, estaran protagonitzats per Paco Pérez, Adeline Grattard, Artur Martínez, Marc Ribas, Xavier Pellicer, Nandu Jubany, Juanlu Fernández o Antonia Klugmann, entre d’altres.

Cuina, ciència i salut és un dels altres eixos temàtics més novedosos d’aquesta edició del Fòrum, i sota aquest epígraf, comptarem amb professionals de prestigi com ara Miguel Sánchez Romera, Isma Prados, Emil Samper, Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas, André Daguin i també Elena Roura i Marc Puig-Pey, de Fundació Alícia

El vi, la cocteleria i el servei de sala també tindran sessions pròpies al Fòrum Gastronòmic Girona 2018, amb Josep Roca, Audrey Doré, Roger Viusà, Agustí Ensesa, Mariona Vilanova, Manel Vehí i Juan Moll.
fira forum gastronomic
I el dolç, gran protagonista de les últimes edicions del Fòrum, tindrà un any més el seu espai propi, enguany patrocinat per Chocovic. Els millors pastissers, xocolaters, gelaters i cuiners de postres del moment oferiran tallers, ponències i showcookings. Noms com ara Miquel Guarro, Rafa Delgado, Mario Masià i Pablo Galiana, en sessions de pastisseria i gelateria; Raul Bernal, Enric Monzonís i Jaume Soldevila, en sessions sobre xocolata; i a Sergi Vela, Abel Bravo i Josep Mª Ribé, en diferents sessions sobre nous formats de pastisseria.

aula del gust forum gastronomic

Et calen més raons per anar-hi?

Així mateix, en línia de continuïtat amb els valors que caracteritzen al Fòrum, el territori, la sostenibilitat i l’impuls dels productors locals seran uns altres protagonistes durant els tres dies de certamen. En aquesta línia, l’Àgora serà l’espai on els artesans de l’alimentació que practiquen oficis transmetran el seu saber. Enguany comptarem amb Boris Weitzman i Isaac Moya, biòleg marí i pescador local respectivament, impulsors del Projecte Sèpia; Carles Alonso, vinyater i fundador de Carriel dels Vilars; Manel Macià i Ivan Hernández, pagès i forner; Maria Costa i Jordi Claramunt, escairadors; Xesc Reina, xarcuter; Àlex Castany i Enric Camprubí, carnisser i ramader.

sergi de meia forum gastronomic

I per si encara t’ho estàs pensant…

El Premi Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic, en col·laboració amb La Vanguardia, reconeixerà la tasca dels cuiners emergents que utilitzen productes de proximitat. Els finalistes d’enguany són Núria Bonet (Ca la Núria, Bellver i Puigcerdà), Jordi Coromina (L’Horta, Tavertet), Juanjo Marqués (Maran, Girona), Arnau Muñío (Direkte, Barcelona) i Pau Pons (L’Artesana del Poblenou, Barcelona).

També el Fòrum entregarà els Premis Josep Mercader, en reconeixement a la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura culinària catalana. D’altra banda, els Asian Culinary Awards, coorganitzats juntament amb UDON, buscaran la millor recepta de cuina asiàtica elaborada per un professional del sector. En aquesta edició s’estrenen el Incit’up, atorgats pel Clúster Foodservice de Catalunya, en col·laboració amb el Fòrum Gastronòmic, que seran els primers premis d’innovació d’startups, adreçats a totes les empreses que proposin una innovació tangible aplicable al sector alimentari i/o gastronòmic. A més, al Fòrum es tornarà a donar a conèixer el Plat Favorit dels Catalans, en col·laboració amb la revista CUINA. I finalment, un altre dels nous concursos que tindrà com escenari el Fòrum Gastronòmic Girona serà el del Millor Xuixo del Món, que se celebra en el marc de l’Any del Xuixo 2018.

El Fòrum Gastronòmic Girona enguany també serà la seu del III Congrés Català de Cuina, i celebrarà la conferència “Economia circular, turisme i territori“, amb Víctor Moralo, de Recicurla, organitzada per l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona. Així mateix, també el diumenge acollirà el fòrum del moviment de Cuineres i Cuiners pel futur de la Cuina Catalana, i serà la seu de l’estrena gironina del documental “Revolución Líquida”, de Clara Isamat.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, , , ,

Encara hi ha comentaris.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.