Forum Gastrònomic 2016 a Barcelona, 23-26 octubre

fira gastronòmica forum gastronòmic

Forum Gastrònomic 2016 a Barcelona, 23-26 octubre

Forum Gastronòmic

El Forum Gastronómic és una fira nascuda l’any 1.999 amb tres seus: Girona, A Coruña i Barcelona. Reconeguda com una de les millors del sector professional.

El Fòrum Gastronòmic va ser el primer congrés de gastronomia i ha estat un model seguit per nombrosos esdeveniments que s’han inspirat en ell, però no ha parat d’evolucionar. S’ha adaptat sempre als temps amb vocació de servei al sector de l’enogastronomia.

Les activitats del Fòrum Gastronòmic conformen un programa que el visitant adapta a les seves necessitats, gustos i temps. Les activitats compten amb tallers temàtics amb degustació, sessions de cuina en directe, diàlegs entre cuiners, productors, enòlegs, científics i analistes gastronòmics; tastos de vins, degustacions guiades i premis i concursos.

fira gastronòmica forum gastronòmic

L’any passat va assolir la xifra de 57.000 visitants a Girona, més de 400 marques comercials i la cuina en directe i la degustació de productes donen el segell de gran cita de la gastronomia.

En aquesta edició es decidirà el Premi Cuiner de l’Any 2016

fina puigdevall forum gastronomic

Enguany els candidats són Alain Guiard (La Mundana), David Andrés (Somiatruites), Iolanda Bustos (La Calèndula), Quim Coll (4 amb 5 Mujades) i Vicent Guimerà (L’Antic Molí).

Aquest premi reconeix la tasca dels cuiners emergents que utilitzen productes de proximitat, tenen sensibilitat amb les produccions ecològiques, col·laboren amb els productors locals i fan difusió d’aquests valors.

El certamen ja suma 6 edicions, i ha guardonat, fins ara, Oriol Llavina (El Cigró d’Or) el 2009, Dani Lechuga (Caldeni) el 2011, Albert Marimon (La Cava) el 2013, Albert Ortiz (Axol) el 2014 i Diego Alías (Ca l’Amador) el 2015.

Pa, pastisseria, sostenibilitat i big data, temes del Fòrum Empresa

El Fòrum Empresa comptarà amb quatre sessions entorn el pa, la pastisseria, la sostenibilitat i l’anàlisi amb el big data. En aquestes es mostraran casos d’èxit i les claus que han ajudat a aconseguir-los de la mà dels propis experts del sector.

Arrencarà amb una sessió dedicada al pa on Xavier Barriga (Turris), Anna Bellsolà (Baluard) i Xabier de la Maza centraran la ponència en dos eixos, d’una banda el pa com a base d’un model de negoci sostenible, i de l’altra, el pa com a aportació de valor en la restauració. La jornada seguirà amb el big data aplicat a la restauració de la mà de Vilar Riba. Per la seva part, Elies Miró, Oriol Balaguer i Oriol Castro parlaran de l’auge i de les noves tendències de la pastisseria. Finalment, Isabel Coderch i el xef Xavier Pellicer tancaran el Fòrum Empresa amb exemples i conceptes claus per apropar el negoci de restauració cap a la sostenibilitat.

Per participar-hi cal realitzar la inscripció anticipada.

forum dolç forum gastronomic

Cuines del món, l’espai de restauració del Fòrum

Comptarà en aquesta edició amb un espai de restauració dedicat a les cuines del món. Un total de 8 restaurants, tots ells de la ciutat de Barcelona, oferiran diverses propostes gastronòmiques que traslladaran als visitants a diversos països d’arreu del món.

El diumenge 23 i dilluns 24 serà el torn de Fogo, de Joao Alcántara; Ceviche 103, de Roberto Sihuay; Xemei, de Stefano i Max Colombo i Oaxaca, de Joan Bagur. El dimarts 25 i dimecres 26 els prendrà el relleu Kao, de JM Kao i Meilan Kao; Indochine, de Ly Leap; Bao Bar, de Paco Pérez i Tandoor, d’Iván Surinder. Totes les postres aniran a càrrec de l’Escola Hofmann.

El visitant podrà escollir entre les diverses propostes que oferirà cada restaurant per tal de confeccionar el seu menú.

En aquest espai s’hi podrà accedir gratuïtament amb l’entrada al recinte (15 euros anticipada i 30 a taquilla). A través de l’intercanvi de tiquets que es compraran dins del Fòrum es podran tastar les propostes de cada restaurant. Els dinars s’oferiran entre les 13h i les 16h i l’espai també comptarà amb un servei de bar i cafeteria.

taller forum gastronomic

 

Ubicació:

Fira de Barcelona (Recinte Gran Via a Hospitalet de Llobregat, pavelló 2) del 23 al 26 d’octubre de 2016. Es portarà a terme, un any més, coincidint amb Hostelco, sumant esforços per desenvolupar la Barcelona Hosting Week.

Entrada al recinte: 15 € anticipada // 30€ a taquilla (vàlida per a tots els dies). Per comprar entrades cliqueu aquí. Fins el 31 d’agost 50% de descompte amb l’entrada anticipada (7,5 €).

Taller: 25€ anticipats. A partir del quart taller 20% de descompte. A més, amb cada compra es regalarà una única entrada individual al recinte vàlida per als quatre dies. Es demana màxima puntualitat per al bon funcionament de les activitats.

Auditori: lliure accés amb l’entrada al recinte.

Horaris: 10h – 19h

Escoles: descomptes especials per a escoles d’hostaleria. Places limitades.

Dies:

Dies 23, 24, 25, i 26 d’octubre de 2016

 

Print Friendly, PDF & Email

, , ,

Encara hi ha comentaris.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.