Mercat de la Terra Slow Food a Sitges

Mercat de la Terra - Slow Food - Sitges

Mercat de la Terra Slow Food a Sitges

La cita serà aquest dissabte 7 de febrer a partir de les 10 h en els jardins del Retir, a Sitges. Prop d’una vintena de productors exposaran i vendran (directament i sense intermediaris) aliments bons per al paladar, nets per a l’ambient i justs per la societat.

 

Mercat de la Terra - Slow Food - Sitges Mercat de la Terra - Slow Food - Sitges

Dissabte que ve 7 de febrer Sitges tornarà a celebrar el Mercat de la Terra Slow Food. A partir de les 10 del matí, els productors exposaran i vendran aliments produïts que comparteixen els principis de “Bé, Net i Just” de Slow Food.

També estarà present durant el matí el Ludobus, la furgoneta màgica Slow Food. Una ludoteca itinerant, amb joguines construïdes en fusta i amb material reciclat, perquè juguin nens i adults.

L’objectiu principal d’aquest Mercat de la Terra és el de promoure els productes de proximitat i escurçar les distàncies entre productors i consumidors. Un altre dels seus objectius és convertir-se en un referent d’educació al gust, als bons costums alimentosos i salvaguardar la biodiversitat. “L’educació del consumidor és per a nosaltres tan important com el coneixement i aconseguir la connexió directa entre productor i consumidor”, diu Lluna Coppola, coordinadora del projecte. “Creiem que un consumidor responsable pot triar on comprar, i ajudar al productor en la seva tasca diària”.

Slow Food del Garraf i Penedès presenta el primer Mercat de la Terra Slow Food que s’organitza de forma estable en tot el territori de l’estat espanyol, que s’organitza de forma contínua cada primer dissabte de mes, en els jardins del Retir. El Mercat de la Terra compta amb el patrocini de la Societat Recreativa El Retir de Sitges i amb la col·laboració de NODE Garraf, Turisme de Sitges i l’Ajuntament de Sitges.

Mercats de la Terra
Amb el projecte dels Mercati della Terra® (MdT), Slow Food busca crear una xarxa internacional de mercats d’agricultors amb productes que siguin: locals, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals en el respecte del medi ambient i del treball, i que finalment tinguin un preu correcte per qui els compra i per qui els ven. L’objectiu principal és escurçar distàncies entre la terra i la taula i per això en aquests mercats els productors presenten i venen directament els seus productes afavorint així la col·laboració entre coproductors.

 

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, , ,

Enllaços

  1. Visita a Can Girona - 07/04/2015

    […] fa dies que els conec, gràcies a uns amics comuns i al Mercat de la Terra que es celebra cada primer cap de setmana de mes a […]

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.