Els espigalls i el seu futur

video espigalls

Els espigalls i el seu futur

Un grup d’investigadors de la Fundació Miquel Agustí està fent un treball de camp per trobar la llavor que doni l’espigall perfecte. L’equip científic ha instal.lat a la Sínia de Sant Gervasi un camp d’assaig on observen i seleccionen totes les varietats d’espigalls que es cultiven al Garraf. L’objectiu és que tot els productors puguin fer servir la mateixa llavor i que, per tant, el consumidors trobi en el mercat un producte homogeni.

La col brotonera és una varietat de col que només produeix fulles allargades. D’octubre a novembre genera uns brots amb moltes fulles que crida col verda o de brotons al Garraf. Al gener quan té lloc la floració, apareixen els espigalls, que es poden collir fins a finals de març. Els espigalls tenen un suau gust de col.

Se’n vol recuperar el consum i la qualitat, el pas final és obtenir la DOP.

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, , , , ,

Encara hi ha comentaris.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.