Cheesecake de carbassa potimarron, una delícia de tardor-hivern

Cheesecake de carbassa potimarron, una delícia de tardor-hivern

El perquè de fer el Cheesecake de carbassa Potimarron

Receptes que s’inspiren en fotos vistes a Instagram… Després de setmanes de “bombardeig” per part de @jordipan a Instagram amb proves i més proves de pastissos tipus Cheesecake, al final m’he animat a provar una recepta de Cheesecake (pastís de formatge) de carbassa potimarron.

La fira de la Carbassa d’Esponellà

Coincideix que fa 2 caps de setmana, varem anar a la fira de la Carbassa a Esponellà, coincidint amb una trobada familiar. Una fira que presenta tapes, plats, bunyols i tot tipus de productes derivats de la carbassa.

fira de la carbassa a Esponellà

Carbasses de tota mida i colors

fira de la carbassa a Esponellà

Carbasses decoratives

fira de la carbassa a Esponellà

Fills de cosins que ja són experts venedors a la Fira!

fira de la carbassa a Esponellà

Perquè li diem “potimarron”?

El nom de potimarron ve de potiron (carbassa en francès) i marron (castanya en francès), ja que el seu gust recorda aquestes dues. És una carbassa molt gustosa, amb regust a fruits secs. La podeu trobar a partir de la tardor als mercats de pagesos. Jo la compro al mercat de la Terra de Sitges que es fa el primer dissabte de casa mes. Sinó al mercat Paral·lel de Barcelona, a les xemeneies d’Endesa al Paral·lel hi podeu trobar parades on també en tenen. O a botigues de barri que treballin directe de productor.

carbassa potimarron

Origen de la carbassa

La carbassa té origen americà, va ser un dels cultius que es va introduir a Europa quan varen establir els primers intercanvis comercials. Sabrieu dir-me si la carbassa és un fruit o una verdura?

Propietats de la carbassa

Conté moltes vitamines A i C i És rica en potassi, calci, magnesi, ferro. Té capacitat de reforçar les defenses i la seva gran concentració de nutrients i antioxidants la fan molt indicada per aquelles persones que segueixen dietes baixes en grases. Els agents emolients de la carbassa ajuden a regenerar i suavitzar les mucoses de la boca, gola i esòfag. Si teniu un dia la panxa mig empiocada o sou de digestions difícils, us alleujarà les molèsties. I com que és una gran font de fibra amb una aportació molt baixa de calories, tot són avantatges.

 

Cheesecake de carbassa potimarron

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Sigues social

Receptes relacionades