Melmelada de maduixa sense sucre i amb xarop d'atzavara

Melmelada maduixa i xarop d'atzavara

Melmelada de maduixa sense sucre i amb xarop d'atzavara

melmelada de maduixa sense sucre i amb xarop d'atzavara

melmelada de maduixa sense sucre i amb xarop d'atzavara

Des de que vaig anar a la Trobada Gastroblocaire de l’Empordà, i vaig conèixer les melmelades del Rebost de l’Empordanet, m’ha entrat el cuquet de fer melmelades casolanes sense sucre. El Manu te raó quan diu que s’estan fent melmelades poc saludables i no està gens malament apendre com les podriem fer millor. Ell comentava que les feia amb Xarop d’atzavara, jo no n’havia sentit a parlar mai, i que l’index glicèmic era molt més baix que el del sucre.

Doncs be, ja em veieu comprant Xarop d’Atzavara (Sirope de Agave) primer el pot més petit per provar…

xarop atzavara - sirope de ágave

xarop atzavara - sirope de ágave

Ingredients:

 • 1kg de maduixes tallades a trossos petits
 • 1 poma golden pelada i tallada a trossets
 • 1 cullerada de suc de llimona
 • 100 gr de xarop d’atzavara
 • 1 punt de sal (potencia el sabor)

Elaboració:

Posem les maduixes, la poma, el suc de llimona i el xarop d’atzavara en una cassola gran i plana, ho posem primer a foc viu 2 minuts i després baixem una mica. Remenem de tant en tant. Quan veiem que está feta ja podem tancar i deixar reposar.

melmelada de maduixa

melmelada de maduixa

Preparem pots de vidre i anem omplint. En el meu cas no els faig el buit, ja que normalment les usem als dies posteriors.

M’ha sorprés la dolçor no empalagosa de la melmelada i la textura de melmelada que surt. Us animeu a provar-ho?

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, , ,

10 Responses to Melmelada de maduixa sense sucre i amb xarop d'atzavara

 1. Rosalia 03/04/2011 at 16:05 #

  Bona tarda!

  Fa goig!
  A casa no som gaire amants de les melmelades, serà que potser les que venen són massa dolces i empalagoses. Si, com dius, amb el xarop d’atzavara no resulten tan dolces… Igual en faig, però on es pot comprar aquest xarop?
  Moltes gràcies i fins la propera!
  Rosalia

  • llepadits 05/04/2011 at 06:14 #

   Hola!

   Sí un pel dolces si que son, el vaig comprar a l’Espigol, final de Rambla de la Pau.

   En vaig comprar 250 cc i encara en tinc!!

   Anna

 2. starbase 04/04/2011 at 16:53 #

  Ostres Anna, quin color!! A veure que diu el Manu quan vegi les fotos :))

  • llepadits 05/04/2011 at 06:13 #

   Hola Oscar

   El color ha quedat molt bonic, també no te gaire mèrit doncs les maduixes ara estan al seu punt.

   Anna

 3. Mercè 04/04/2011 at 21:27 #

  Anna, doncs jo sí que m’hi animo!! També tinc ganes de provar el xarop d’atzavara. 🙂 D’aspecte, t’ha quedat fantàstica aquesta melmelada!
  Petons!

  • llepadits 05/04/2011 at 06:12 #

   Hola Mercè,

   A mi m’ha agradat molt, he provat de fer melmelada de tomàquet i queda molt bona i gens empalagosa,

   Ja em diràs com et queda!

   una abraçada,

   Anna

 4. fem un mos 05/04/2011 at 08:52 #

  Te molt bona pinta, i si es sense sucre ha d’estar deliciosa, miraré de trobar aquet xarop.
  Molts petons

 5. Marta 05/04/2011 at 20:45 #

  Jo tampoc havia sentit mai parlar del xarop d’atzavara, però creu-me que ho provaré, m’agrada fer melmelades, tot i que no en solc menjar per l’alt contingut en sucre, per tant, aquesta opció m’ha agradat!
  Per cert, si ets amant de les melmelades et recomano que facis una visita a Torrent i vagis al Museu de la melmelada, és un lloc encantador i molt recomanable, i pots trobar melmeladesyuml del que ni t’imagines!

  • llepadits 17/04/2011 at 19:20 #

   Hola Marta,

   Aquest museu el tinc a la llista de pendents, tinc ganes de visitar-lo!

   Ja em diràs si fas proves!!

   Una abraçada,

   Anna

 6. Marta 05/04/2011 at 20:46 #

  Jo tampoc havia sentit mai parlar del xarop d’atzavara, però creu-me que ho provaré, m’agrada fer melmelades, tot i que no en solc menjar per l’alt contingut en sucre, per tant, aquesta opció m’ha agradat!
  Per cert, si ets amant de les melmelades et recomano que facis una visita a Torrent i vagis al Museu de la melmelada, és un lloc encantador i molt recomanable, i pots trobar melmelades del que ni t’imagines!

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.