Recepta pa de sègol

Pa de sègol

Recepta pa de sègol

Aquest pa és aliment de la humanitat des de fa segles, El sègol és molt apreciat per les seves propietats nutricionals. No en va és un cereal molt complet.

Aquest pa el vaig fer el dia que varen venir a casa de la Xarxa de Televisions Locals, a gravar un programa de maridatge de vins amb cuina. Em van demanar que sopéssim embotit i formatge, aleshores vaig proposar fer pa. I així ho vaig fer, pa de sègol i pa de pagès. El programa s’emetrà al Novembre però encara no estava fixat el nom del mateix, o sigui que poca informació més puc dir de moment.

Ingredients:

 • 500 gr. de farina de molta força (la marca Santa Rita p.ex.)
 • 500 gr. de farina de sègol del 60’% sí és de més (com era el meu cas) s’ha de rectificar afegint farina blanca i afegir-ne
 • 0,7 l. d’aigua
 • 200 gr. de massa mare
 • 40 gr. de llevat de forner

Hi podem afegir llavors, jo he posat pipes de gira-sol.

Elaboració:

Posem tots els ingredients junts a la panificadora i barregem la massa 12′ passat aquest temps la trèiem i en fem 2 boles i les deixem fermentar amb un drap de cotó a sobre 15′.

Un cop passat aquest temps en fem 2 barres i les deixem fermentar 1h10′ amb un drap a sobre.

Escalfem el forn a 185 ºC a dalt i baix. Quan és calent el pulveritzar amb aigua i seguidament posem el pa. Aleshores és el moment d’activar l’escalfor per sota. Les deixem coure a 185 º durant 40 minuts.

Si reposa unes hores abans de menjar-lo és més bo.

 

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, , ,

4 Responses to Recepta pa de sègol

 1. gemma 24/10/2010 at 18:12 #

  Sopar pa amb tomàquet amb pa fet per tu mateixa i amb farina de sègol ha de ser tot un luxe… Segur que els de la tele van quedar encantats. Ja avisaràs quan surti el programa, eh? 😉

  • llepadits 25/10/2010 at 18:40 #

   Hola Gemma,

   Sí que és un luxe, i m’hi estic aficionant!!! ja us avisaré quan surt el programa, de moment només se que serà al novembre.

   Hola Oscar,

   Avisaré… 🙂 La farina de sègol la compro a botigues de dietètica o al Renobell…

 2. starbase 24/10/2010 at 21:08 #

  Exàcte, fes cas a la Gemma i avisa por-lo-que-més-vulguis!! No m’ho vull perdre!! 🙂

  Una proposta interessant, no se si al Lidl venen farina de sègol (és on normalment compro les farines per a fer pa).

  🙂

 3. surfzone 18/11/2010 at 09:52 #

  Jo en vaig fer fa uns mesos y trobo que va quedar molt espès… massa pel meu gust. De totes maneres, jo no hi vaig posar farina de sègol, sinó gra de sègol (va sortir també d’una botiga de dietètica), i amb això va quedar amb molta pellofa 🙁

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.