Arriba el Fòrum Gastronòmic de Girona un 30% més gran

fòrum gastronòmic de Girona

Arriba el Fòrum Gastronòmic de Girona un 30% més gran

fòrum gastronòmic de Girona 
Diumenge arrenca una nova edició de Fòrum Gastronòmic Girona que s’allargarà fins dimarts
 21 convertint un cop més la ciutat de Girona en referent gastronòmic durant tres dies. Després de l’èxit de les últimes edicions a Barcelona i Coruña, el Fòrum arriba a Girona amb més espai firal que mai i amb un intens programa d’activitats.

L’eix temàtic i els protagonistes

En aquesta edició l’eix temàtic de les activitats posarà el punt de mira entorn la gastronomia sostenible i la diversitat culinària.

fòrum gastronòmic de Girona
El programa compta amb una notable representació de cuiners catalans. A l’Auditori es podran veure tres matinals amb sessions consecutives: el diumenge els protagonistes seran els cuiners gironins Pere Planagumà (Rom), Xavier Franco (Les Magnòlies), Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas (Compartir), i Joan Carles Sánchez (Es Portal). El dilluns serà el torn de Sergi de Meià (Restaurant Sergi de Meià), Toni Romero (Suculent), Rafa Peña (Gresca), Víctor Quintillà (Lluerna), Artur Martínez (Capritx) i Albert Raurich (Dos Palillos). El dimarts, la nova cuina valenciana amb Vicente Patiño (Sati) i Kiko Moya (L’Escaleta), i la balear amb Felip Llufriu (Mon Restaurant) i Santi Taura (Dins). Per l’Auditori i els tallers també hi passaran Joan Roca (Celler de Can Roca), Paco Pérez (Miramar), Nandu Jubany (Can Jubany), Oriol Rovira (Els Casals), Marc Gascons (Els Tinars), Damian Allsop (Mimo d’en Damián), Lluís Costa (Vallflorida) o Rafa Zafra (Estimar).

fòrum gastronòmic de Girona
Com a novetat i per primera vegada, aquest any tots els guanyadors de les passades edicions del premi Cuiner de l’Any, organitzat conjuntament amb La Vanguardia, pujaran a dalt de l’escenari per oferir una sessió conjunta com a prèvia de l’entrega del guardó d’enguany. Els protagonistes seran Oriol Llavina (El Cigró d’Or) premiat el 2009, Dani Lechuga (Caldeni) el 2011, Albert Marimón (La Cava) el 2013, Albert Ortiz (Axol) el 2014, Diego Alías (Ca l’Amador) el 2015 i Vicent Guimerà (L’Antic Molí) el 2016.
Al programa no hi faltaran grans cuiners com Andoni Luis Aduriz (Mugaritz), Marcos Morán (Casa Gerardo), Paco Morales (Noor Restaurant), Rodrigo de la Calle (El Invernadero), Javier Olleros (Culler de Pau), Iago Pazos i Marcos Cerqueiro (Abastos) o Ricard Camarena (Ricard Camarena Restaurant – Bombas Gens).
També hi participaran cuiners internacionals com la brasilera Roberta Sudbrack (sudtruck), l’eslovena Ana Roš (Hiša Franko), el londinenc Isaac Mchale (The Clove Club) i els italians Massimiliano Mascia (San Domenico), Massimo Spigaroli (Il Cavallino Bianco) i Paolo Lopriore (Il Portico).
Per als amants del vi destaca una sessió exclusiva a càrrec del gran Josep Roca (Celler de Can Roca) i també dues sessions de les sommeliers Eva Pizarro (Fierro) i Ester Bachs (Vadevi.cat. La cocteleria arribarà de la mà d’Héctor Henche (Easy Mixers) i Javier Caballero (Espai Sucre).
El servei de sala també tindrà el seu moment amb una sessió pròpia en la que participaran grans experts d’alguns dels millors restaurants com Guillermo Cruz (Mugaritz), Pablo Sacerdotte i Toni Gerez (Castell de Peralada).

fòrum gastronòmic de Girona
I el Fòrum tornarà a dedicar un espai, l’Agora, als oficis alimentaris on es faran sessions al voltant del pa amb Jordi Morera (L’Espiga d’Or), del formatge amb Paula Fonollà (Reixagó) i Sebastien Rouche (Via Làctia), de l’embotit amb Carles Sanllehy (Eth Restilhé), de les fruites i verdures amb Núria Casas i Carles Guirado (Espigoladors), del vins i licors amb Jordi Codina (Russet) i Manuel di Vecchi (Vinyer de la Ruca) i de les conserves de mar amb Enric Fanlo (Anxoves de L’Escala).
Així mateix cal mencionar les nombroses demostracions culinàries que faran alguns dels membres del grup JRE (Joves Restauradors d’Europa).
I el diumenge a l’Auditori els assistents podran gaudir d’una original desfilada de vestits de xocolata realitzada per la modista Teresa Mo amb la col·laboració del xocolater Quim Capdevila.

Premis i concursos

Diversos premis i concursos tornaran a ocupar un espai destacat al Fòrum Gastronòmic com els Premis Josep Mercader, que aquest any recauen en Núria Bàguena en la categoria de divulgació, Toni Gerez en la de sala, Albert Grassot en la de productor, Miquel Bofill en la del vi i Joan Bosch, Benvingut Aligué i Jaume Font en la de cuina, o el Premi Cuiner de l’Any, aquest últim en col·laboració amb La Vanguardia. Els finalistes són Albert Mendiola (La Marimorena, Sant Boi de Llobregat), Àlvar Ayuso (Alvart, L’Escala), Ariadna Julian (Monvínic, Barcelona), Kaya Jacobs (Tossal Gros, Prenafeta) i Sergi Roca (Equilibri, Navata).

fòrum gastronòmic de Girona
Entre d’altres, el Fòrum acollirà una de les semifinals del World Chocolate Masters, organitzat per Cacao Barry, d’on en sortirà el representant espanyol que competirà a la final de París i la segona edició del concurs de receptes asiàtiques The Noodlemaster, impulsat per UDON Noodle Bar & Restaurant. També cal destacar la final del Premi Plat Favorit dels Catalans que organitza la revista Cuina.

Jornades professionals

A part de totes les sessions de cuina en directe, el Fòrum Gastronòmic Girona també acollirà diferents jornades empresarials com el Fòrum Empresa, en col·laboració amb la empresa Vilar Riba, i enguany també amb la Cambra de Comerç de Girona; la III Jornada de Mercats Municipals de Girona i la jornada sobre Seguretat alimentària i economia circular organitzada pel Cluster Food Service.

fòrum gastronòmic de Girona

A més, la cadena d’hotels URH Hoteliers organitza un sopar, en col·laboració amb Fòrum Gastronòmic, elaborat pel reconegut cuiner Paco Pérez (Miramar, Llançà), que serà maridat amb els caves Ars Collecta de Codorniu.
Fòrum Gastronòmic Girona 2017 compta amb el suport d’Estrella Damm, Ajuntament de Girona, Diputació de Girona, Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Prodeca, Electrolux, La Vanguardia, Cacao Barry, Cafès Cornellà o Pujadas, entre molts d’altres.

fòrum gastronòmic de Girona

Més informació: www.forumgirona.com

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, ,

Encara hi ha comentaris.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.