Arrenca la Ruta del Xató amb el Festival del Xató a Vilanova i la Geltrú

xató de Vilanova

Arrenca la Ruta del Xató amb el Festival del Xató a Vilanova i la Geltrú

Diumenge vinent es celebra el Festival del Xató a Vilanova i la Geltrú. Des de fa uns anys és la primera població que estrena "xatonades" populars, fins al febrer que acaba l'última.
Enguany es celebra el Concurs Nacional del Xató Pere Tàpies, en honor d'un dels més grans defensors del xató de Vilanova i la Geltrú.

xató

El Festival del Xató es fa coincidir amb el Festival de Mercats, el lloc per trobar tots els ingredients per a fer un bon xató i tastar tapes de productes de mercat.

IMG_2947

Ambaixador

La ruta del Xató compta amb un ambaixador cada any, enguany n’és Oriol Castro (guardonat amb 2 estrelles Michelin al seu restaurant Disfrutar) nascut a Barcelona i resident a Sitges des del 2000, format a l’Escola d’Hoteleria Joviat de Manresa i actualment al capdavant del restaurant Compartir de Cadaqués.

Oriol Castro

Història del Xató

El Xató és el plat principal del Carnaval i neix lligat al món del vi. La cerimònia d’aixetonar la bóta, consistia a posar-li una petita aixeta -l’aixetó- que permetia treure el vi. Era l’inici de la festa, i com tota festa anava acompanyada d’un àpat. Aquest àpat estava format per ingredients salats: anxova, tonyina i bacallà, que eren habituals en el rebost de pagès, acompanyats amb unes fulles de la verdura del temps del fred; l’escarola i unes olives, tot plegat enriquit amb una salsa, feta amb tècniques de clares connotacions àrabs, i amb diversos graus de sofisticació, era d’ús comú entre la pagesia.

Un secret

L’any passat vaig tenir l’honor de fer de jurat al Concurs, va ser molt divertit i hi havia molt nivell. Animeu-vos a participar-hi!

On:
Mercat de Mar al carrer Llibertat a Vilanova i la Geltrú.

Quan:
Diumenge 26 de novembre de 11h a 14h.

Més informació a:
www.rutadelxato.com
www.vilanovaturisme.cat

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, , ,

Encara hi ha comentaris.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.