30ena Festa de la Verema a Cubelles, 8, 9 i 10 de setembre

30 Festa de la Verema 2017 a Cubelles

30ena Festa de la Verema a Cubelles, 8, 9 i 10 de setembre

La 30ena Festa de la Verema de Cubelles alça el teló aquest divendres, a les 20h., a la plaça del Mercat. Maria Neus Capdet, regidora que va impulsar la festa l’any 1988, serà l’encarregada de tallar la cinta junt a l’Alcaldessa, Rosa Fonoll, el regidor de Turisme, Raül Mudarra, i la resta d’autoritats locals. Enguany la Verema ha fet una aposta pel maridatge de les degustacions de vi i cava, la gastronomia i la música, que tindrà a Blaumut (10 de setembre, 22h.) com a cap de cartell.

30 Festa de la Verema 2017 a Cubelles

Les colles de Gegants, cercolets i el Viagrot de l’Agrupació de Balls Populars obriran una comitiva inaugural que presidirà Maria Neus Capdet. Precisament, l’ex regidora de Turisme (1987-1999) coprotagonitza un reportatge elaborat pel departament de Comunicació de l’Ajuntament de Cubelles en el que també apareixen el popular trepitjador Josep Cuscó, Rosa Fonoll i Raül Mudarra en què evoquen les seves vivències i emocions sobre les tres dècades de la Festa de la Verema. En aquest es fa un repàs als orígens de la festa, les arrels de la pagesia, l’evolució de la festa i el present i futur de la mateixa.

Diverses entitats mostren les seves activitats al públic de la Verema. El 9 de setembre, de 9 a 14h., té lloc la 17a mostra de plaques de cava organitzada per l’Associació de Col·leccionistes de Cubelles, al C. La Creu, 13. A les 10h., a la plaça del Mercat arrenquen les exhibicions de zumba, de modalitats de balls de l’escola de dansa Eva Film, i el conte infantil en anglès ofert per l’acadèmia Kid&Us, ‘Under the sea’. A les 19h. Tindran lloc les curses de tonell i de trepitjadors de raïm i l’exhibició de balls en línia de Cubelles Line-dancers. Diumenge, la plaça de la Vila acull una ballada de sardanes amb la Cobla Maricel (12h.), i a la plaça del Mercat tindrà lloc la demostració de diverses modalitats de balls de l’alumnat de l’acadèmia de ball Fame (11h.) i la de Swing, a càrrec de Swingnàtics (21h.).

30ena Festa de la verema 2017 Cubelles

Pel que fa a les degustacions de vi i cava, 10 botigues i cellers oferiran el seu producte. Les degustacions gastronòmiques aniran a càrrec de 7 establiments locals. Enguany la novetat és el retorn al tiquet per adquirir les degustacions i la copa commemorativa, mentre que les degustacions gastronòmiques s’abonaran directament a cada estand.

 

La DO Penedès (9 de setembre, 12h.) i l’INCAVI (10 de setembre, 12h.) ofereixen dos tasts de vins al Centre Social pels quals cal fer inscripció prèvia (5€), mentre que l’Exposició Permanent d’en Charlie Rivel reedita la visita a la mostra del fill il·lustre cubellenc i la passejada pel municipi amb un toc de verema (cal fer inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme).

 

A banda d’aquestes activitats, tot el cap de setmana a l’estand de Turisme es podran adquirir les plaques de cava commemoratives de la present edició, veure l’exposició de les copes commemoratives de les 30 edicions de la Verema (cedides per Rosa Maria Sánchez de la col·lecció d’Anton Maria Figueras), l’exposició Alquitara i eines (de Carles Domínguez) i el mercat artesà i de pagès.

Aposta pel festival musical de la Verema

Una de les innovacions per les que aposta l’equip de Turisme, encapçalat pel regidor Raül Mudarra, és el festival de música al voltant de la Verema. L’aposta és portar grups emergents de la zona, que “en molts casos fan la seva primera actuació amb públic a la Festa de la Verema”, explica Mudarra, i combinar-los amb un cap de cartell. Enguany, tenint en compte l’efemèride que celebra la festa i que aquest s’ha allargat a tres dies, la presència de Buhos (9 de setembre, 23,30h.) i Blaumut (10 de setembre, 22h.) exerceixen de cap de cartell.

30ena Festa de la verema 2017 Cubelles

Però el públic que s’apropi a la plaça del Mercat de Cubelles podrà descobrir la força del rock dur de Noctämbuls (8 de setembre, 22h.); la música festiva de Bocamolls (8 de setembre, 00h.); la delicadesa del cantautor de Sant Pere de Riudebitlles, Cesk Freixas, amb el seu concert vermut (9 de setembre, 13,30h.); la disbauxa de Portobello (9 de setembre, 21,30h.); la barreja musical de MuypuroDJ’s (9 de setembre, 1,30h.); la nostàlgia del concert vermut del cubellenc Kikus Costa (10 de setembre, 14h.) o la revelació d’Animal (10 de setembre, 00,30h.). a més, pels més petits s’ha programat un espectacle musical familiar, dinàmic i participatiu, del grup Can Cantem (10 de setembre, 20h.).

festa verema Cubelles 2017

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, ,

Encara hi ha comentaris.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.