Exposició "El Celler de Can Roca" al Palau Robert

exposició celler can roca

Exposició "El Celler de Can Roca" al Palau Robert

Al Palau Robert del 22 de novembre al 23 d'abril de 2017, l'exposició dels 30 anys d'El Celler de Can Roca per explicar el procés creatiu i la sòlida trajectòria del restaurant dels germans Roca, que ha arribat a ser reconegut com el millor del món. L'exposició coincideix amb l'Any de la Gastronomia i l'Enoturisme i la declaració de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia.

exposició celler can roca

“El Celler de Can Roca, de la Terra a la Lluna” és una mostra que organitza la Generalitat de Catalunya, amb el suport d’El Celler, en reconeixement al projecte dels germans Roca com a referent gastronòmic internacional. Compta amb el patrocini de BBVA i el Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona, el patrocini tecnològic de Samsung, i la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme i l’Institut Ramon Llull. El comissari de la mostra és el director de la Fundació Alícia, l’escriptor i gastrònom Toni Massanés.

El relat expositiu es desenvolupa en sis àmbits, que van des de la descoberta de les arrels del “món Roca” originari, a la fonda familiar regentada pels seus pares a Girona, fins a l’experiència total del reconegut internacionalment com a millor restaurant del món, El Celler de Can Roca.

exposicio-celler-can-roca-4

La Lluna, concepte que apareix en el títol de l’exposició, representa un somni col·lectiu reeixit, després de 30 anys de recerca de l’excel·lència des de Taialà, un barri als afores de Girona. El Celler de Can Roca es va inaugurar el 1986, sota l’impuls d’en Joan i Josep; en Jordi s’incorporava al projecte l’any 2000. Un projecte vital a tres bandes, tres personalitats diferenciades però complementàries que treballen i investiguen en tres especialitats: salat, líquid i dolç. El seu treball, enginy i capacitat creativa els va situar el 2013 i el 2015 en el primer lloc de la llista de millors restaurants del món, a partir d’una votació feta per gairebé mil experts de tot el món.

La complexa cuina d’El Celler de Can Roca s’ha anat desplegant amb els fonaments sòlids de la cuina de la mare, Montserrat Fontané, la formació a l’Escola d’Hosteleria de Girona Sant Narcís i a França, els llibres i la investigació; amb la vinculació a la terra, que dóna prioritat a la utilització dels productes locals, i finalment amb les tècniques modernes de cuina. Cada recepta esdevé la petita recreació d’un univers ple de significats, una experiència que va més enllà del seure a taula per menjar.

exposicio-celler-can-roca-2

La cuina catalana ha viscut i viu un moment d’esplendor i màxima rellevància gastronòmica mundial, des de Ferran Adrià als Roca, i passa per altres noms de prestigi. El Celler de Can Roca ha projectat la potència creativa de la cuina catalana, tant des de Girona com també en les gires que ha fet, amb el seu equip, per diversos països del món, assumint el paper d’ambaixadors de Catalunya.

La primera gira va tenir lloc 2014, visitant els Estats Units, Mèxic, Colòmbia i el Perú. En la segona, el 2015, van traslladar-se a l’Argentina, els Estats Units i Turquia. Finalment, el 2016 van presentar la seva cuina a Londres, Hong Kong, Phoenix, San Francisco i Santiago de Xile.

El Celler, millor restaurant del món el 2013
El Celler, reconegut el 2013 com a millor restaurant del món. On Edition, The World’s 50 Best Awards 2013
Àmbits
El relat expositiu es desenvolupa en sis àmbits, que van des de la descoberta de les arrels del “món Roca” originari, a la fonda familiar regentada pels seus pares a Girona, fins a l’experiència total del reconegut internacionalment com a millor restaurant del món, El Celler de Can Roca.

En aquesta exposició hi es molt present la tecnologia, no en va, el partner tecnològic n’és Samsung.

exposicio-celler-can-roca-3

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, , , ,

Encara hi ha comentaris.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.