La Senyora Carxofa i el Senyor Pota Blava es casen!

VII Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat

pota blava prat carxofa prat es casen

La Senyora Carxofa i el Senyor Pota Blava es casen!

Amb aquest títol us heu quedat intrigats oi? Doncs sí, la senyora carxofa del Prat i el senyor Pota Blava del Prat es casen!

pota blava prat carxofa prat es casen

La núvia: la carxofa

carxofa prat

La Carxofa Prat, amb gairebé 100 anys d’història, és la reina dels cultius del Delta central i assoleix un mateix sabor i paladar de gran qualitat. Per tot això, actualment s’està treballant en l’obtenció del distintiu europeu de qualitat d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP). El tipus de terreny del Delta del Llobregat, profund i fèrtil; el clima ben temperat per la protecció de les muntanyes i l’acció marina de la Mediterrània fan que la carxofa sigui aquí més dolça i tendra. Segons la nota de tast realitzada per l’Escola d’Hosteleria de Castelldefels, es defineix la Carxofa Prat com a “lleugerament àcida, fresca, intensa, dolça i bellutada. Gustosa i suau. Aquestes característiques contrasten amb les carxofes d’altres procedències, especialment per la suavitat del seu gust, i ser menys oxidativa, així com per la seva textura fina, i la suau astringència produïda per la tenacitat de la carxofa.

 

El nuvi: El Pota Blava

potablava prat

Parlar del pollastre de la Raça Prat és parlar d’un pollastre criat pels criadors del Baix Llobregat. El Pota blava es cria a l’aire lliure i se li dóna una alimentació ecològica a base de productes naturals (blat de moro, pa amb segó i verd). Necessita disset setmanes de criança abans de ser sacrificat per al consum i la seva producció s’estén durant tot l’any. La IGP (Indicació Geogràfica Protegida) garanteix la seva qualitat. La carn del Pota blava és de color intens i textura més forta, i necessita ser cuinada d’una forma especial. És més dura i necessita una bona estona de cocció (aproximadament unes dues hores). Les carns del pollastre i el capó Prat destaquen per la seva major intensitat de sabor i aroma, una menor pastositat i major duresa i fibrositat respecte a d’altres pollastres. Un sabor que evoca el gust dels pollastre d’abans, naturals, ben criats. Una carn rica en proteïnes i contingut molt baix de greixos. Destaca en els greixos insaturats per damunt dels saturats, la qual cosa li dóna un valor dietètic afegit.

 

El padrí: el xef Paco Perez

Paco Perez

Crear una germanor entre El Prat del Llobregat i Berlín em va omplir d’il·lusió des del primer moment en què Monty Aguiló Wray, el meu cap de cuina a l’Hotel Das Stue, m’ho va proposar. És més que una germanor, li vaig dir. Vaig veure en aquest projecte una manera de fer arribar a la capital alemana una cultura, un saber, un poble a través de la gastronomia i a través de dos grans productes que ens defineixen: la Carxofa Prat i el Pota blava. Utilitzar productes de temporada i de proximitat és part de la meva filosofia, tant al meu restaurant Miramar com en els altres que regento. Fer-ho en els meus restaurants de Berlín, 5 i Casual, a part de reflectir la meva filosofia, ho veig encara més com una obligació i un honor. Encara que utilitzar allà productes de la nostra terra ja no es consideri de proximitat, jo seguiré defensant que, per al meu equip de Berlín i pel meu, sí ho és. Nosaltres defensem i proposem una cuina de la “terra” que, per lluir com es mereix, necessita els ingredients adequats. No és un treball fàcil fer arribar a Berlín el nostre producte, ja sigui per terra o per aire, però setmana rere setmana, ens les enginyem perquè això que, en el seu moment va ser un somni, es convertís en una realitat. Agrair a tots els productors, pagesos i a aquells que segueixen fent possible dia a dia amb molt esforç i sacrifici el que puguem treballar, cuinar i gaudir d’aquests productes excel·lents. Gràcies per haver-me honrat amb el títol de padrí del Març Gastronòmic 2016. Per a mi és un gran plaure poder ser partícip d’aquest esdeveniment i tenir l’oportunitat d’ajudar a difondre el consum dels grans productes del Baix Llobregat.

 

Els padrins

Valentina Guisado Criadora de Pota blava i Presidenta de l’Associació de Cria- dors de Pollastre i Capó del Prat Joan Ribas Pagès. President de la Cooperativa Agrícola del Prat Manuel Torres Productor de Pota blava. President del Consell Regulador de la IGP Pollastre i Capó del Prat.

 

VII Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat

L’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) torna a organitzar el Març Gastronòmic, les jornades gastronòmiques del Pota blava i la Carxofa Prat, que donen l’oportunitat de degustar menús elaborats amb Pota blava i Carxofa Prat a vint restaurants del Prat, Molins de Rei, Gavà, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat i Berlín (Alemanya).

Podeu consultar totes les activitats en aquest futlletó de les Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat

 

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, , , , ,

Encara hi ha comentaris.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.