La fira Barcelona Degusta el proper 24 al 27 de setembre amb 10 estrelles Michelin

Fira Barcelona Degusta

La fira Barcelona Degusta el proper 24 al 27 de setembre amb 10 estrelles Michelin

Barcelona Degusta reunirà 10 estrelles Michelin en més de 90 activitats, showcookings i tallers

Barcelona Degusta reunirà 10 estrelles Michelin en més de 90 activitats, showcookings i tallers

El festival gastronòmic popular que tindrà lloc a Fira de Barcelona-recinte Montjuïc del 24 al 27 de setembre ultima ja els detalls d'un programa d'activitats pensat per a tots els que gaudeixen de la gastronomia i els seus millors ingredients. Classes magistrals, tallers, degustacions, tasts, conta contes, cinema, concerts a l'aire lliure i molts altres atractius amaniran un saló en el qual provar, degustar i comprar la millor producció alimentària. La seva coincidència amb la Mercè, la Festa Major de Barcelona, ​​contribuirà a potenciar la ciutat com a capital gastronòmica d'abast internacional.

Per a qui vulgui treure més partit al seu receptari particular o experimentar noves creacions, desfilaran per Barcelona Degusta cuiners de primer nivell com Joan Roca (Celler de Can Roca), Carme Ruscalleda (Sant Pau), Fermí Puig, Nandu Jubany (Can Jubany), Carles Gaig (Restaurant Gaig), Carles Abellán (Bravo) i Ada Parellada (Semproniana); mestres pastissers com Christian Escribà (Pastisseria Escribà) i David Pallàs; i experts com David Escofet (Tastavins), i Daniel Jordà (Panes Creativos).

Barcelona Degusta reunirà 10 estrelles Michelin en més de 90 activitats, showcookings i tallers

Carme Ruscalleda parlarà sobre “cóm maridar formatges amb plats dolços i salats”, Nandu Jubany mostrarà el més complet univers d´arrossos de l’interior, Sergio i Javier Torres (Dos Cielos) protagonitzaran un showcooking sobre la “cuina amb llegums”, Joan Roca portarà a col·lació “els aperitius i snacks més cosmopolites”, Carles Abellán presentarà els “guisats de Barcelona” i Carles Gaig desvetllarà “cóm preparar canelons i macarrons de festa”.

Barcelona Degusta reunirà 10 estrelles Michelin en més de 90 activitats, showcookings i tallers

Són només alguns dels principals continguts de les més de 90 activitats que tindran com a protagonistes un autèntic planter de luxe, els noms més prestigiosos i internacionals de la gastronomia catalana. A més, Barcelona Degusta també donarà cabuda a altres cultures culinàries amb demostracions de cuina tradicional cantonesa de Hong Kong; un taller de Okonomiyaki, la varietat de truita japonesa més coneguda; i “tacos” tradicionals mexicans.

Activitats en família

Per la seva banda, els nens seran protagonistes del Degusta Kids, una zona concebuda especialment per a ells amb la finalitat que comencin a conèixer, gaudir i experimentar amb el menjar, fent volar la seva imaginació.

Conta contes, pel·lícules relacionades amb l’alimentació i la gastronomia, tallers de fruites i d’elaboració de galetes, pallassos i mags poblaran aquest espai de creativitat i vitalitat desbordants.

Barcelona Degusta reunirà 10 estrelles Michelin en més de 90 activitats, showcookings i tallers

A més, els amants de la xocolata, l’artesania del dolç i la pastisseria creativa també trobaran el seu paradís particular a BCN & CAKE, la fira internacional de pastisseria creativa que s’incorpora a Barcelona Degusta en la seva pròxima edició amb zones d’exposició, cursos i concursos sobre flors de sucre, pastissos en 3D, pastissos de celebració, pinta cares, decoració de cupcakes i tot tipus de modelats creatius a càrrec d’alguns dels més prestigiosos pastissers, mestres xocolaters i Cake Designers internacionals.

Food trucks, concerts, moda i menús d’altura
D’entre tota l’oferta lúdica que Barcelona Degusta incorpora a la seva agenda, les activitats programades a l’aire lliure, a la Plaça Univers del recinte firal, seran un important pol d’atracció per als visitants del saló. A més d’una àrea de pícnic, d’un hort urbà i dels concerts, s’instal·laran més de 20 food trucks que presentaran les últimes tendències en urban i street food amb una oferta gastronòmica d’allò més variada: creps, entrepans, truites, croquetes, lactis, sushi, hot dogs … I per als amants de les noves experiències, també se serviran “Dinners in the sky”: diversos grups de 22 persones podran pujar a 50 metres d’altura per gaudir d’una banquet irrepetible.

Un gran mercat multisectorial
Al costat de totes aquestes activitats, Barcelona Degusta presenta en un gran mercat la millor producció alimentària nacional, amb especial protagonisme de les elaboracions artesanals i de màxima qualitat. El saló es compon d’àrees monogràfiques dedicades, entre altres productes, als vins, els formatges, el pa, els dolços i les cerveses. Respecte a aquestes últimes i fruit de l’acord amb els organitzadors del Barcelona Beer Festival, el saló comptarà amb el seu propi Degusta Beer Festival, una gran barra de cerveses artesanals de tot el món, en la qual primaran les varietats autòctones de més acceptació popular.

A més de producte alimentari, a Barcelona Degusta també hi haurà un Quiosc amb revistes, publicacions, llibres i edicions on line sobre alimentació, cuina i gastronomia; un Food & Fashion Corner; i projeccions de cinema gastronòmic.

El visitant de Barcelona Degusta valora especialment els productes procedents de Denominacions d’Origen, Indicacions Geogràfiques Protegides i, en general, els aliments típics d’un territori. Per això, l’àrea Paisatges acudiran productors, organismes, col·lectius i institucions vinculats a una zona geogràfica concreta per mostrar la riquesa de la seva producció alimentària autòctona i fomentar el turisme enogastronòmic. Els aliments de proximitat, frescos i de km. 0 es localitzaran en El nostre Hort, a més de tenir presència en les diverses àrees del saló, i el Racó Solidari es dedicarà a mostrar l’activitat d’ONGs i altres entitats relacionades amb l’alimentació i la prevenció del malbaratament alimentari.

El web del saló www.barcelonadegusta.com ofereix ja la compra d’entrades a l’esdeveniment per un preu de 5 €.

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, , , , , , , , , , , , , ,

Encara hi ha comentaris.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.