Jornades gastronòmiques de la cuina del pèsol, 19-30 de març

Jornades gastronòmiques de la cuina del pèsol

Jornades gastronòmiques de la cuina del pèsol, 19-30 de març

Jornades gastronòmiques de la cuina del pèsol

El Maresme és una de les grans hortes del país, ric en productes de la terra, com ho demostren les més de 50 jornades gastronòmiques que hi ha programades al llarg de l’any, testimoni de la riquesa i la varietat de la cultura culinària de la comarca. Alguns dels seus productes han adquirit bona fama, com ara els pèsols de la floreta i els garrofal, al voltant de Sant Andreu de Llavaneres, Caldes d’Estrac i Mataró; les maduixes de la Vallalta i les cireres d’en Roca d’Arenys de Munt (a la primavera); el tomàquet rosa del Maresme (a l’estiu); els calamars, les gambes, els escamarlans i les cloïsses d’Arenys de Mar; les mongetes o fesols del ganxet de Malgrat de Mar i Palafolls, i els bolets
del baix Maresme (a la tardor).

La cuina -amb predomini de suquets de peix i estofats amb les hortalisses pròpies de la terra- té un complement acreditat: la denominació d’origen d’Alella, famosa, sobretot, per la qualitat dels vins blancs.

Jornades gastronòmiques del pèsol

El pèsol

El pèsol és un dels conreus amb més tradició a la comarca del Maresme. Tot i que actualment es conreen diverses varietats, les més arrelades a la comarca i més apreciades són les varietats garrofal i floreta. No són gaires els pagesos que conreen aquestes dues varietats, en especial el garrofal, i comercialitzen la seva producció mitjançant la venda directa o en petites botigues i parades dels mercats municipals. Els pagesos del Maresme conserven curosament la llavor que produeixen ells mateixos d’un any per l’altre. Al Maresme el pèsol té marca de garantia que l’acredita!

Aquestes jornades gastronòmiques del pèsol són una excel·lent oportunitat per degustar, en els restaurants del Maresme que hi participen, aquesta “perla verda” tan apreciada. Els nostres xefs saben com tractar aquest producte tan apreciat.

Els restaurants que hi participen són de les poblacions d’Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tordera, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar.

Podeu descarregar el fulletó aquí:

http://www.ccmaresme.cat/ARXIUS/2015/PROMOECO/PRODUCTESTERRA/Pesol15_web.pdf

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, , , , , , ,

Encara hi ha comentaris.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.