El 15, 16 i 17 de novembre, Fòrum Gastronòmic Girona’15

El 15, 16 i 17 de novembre, Fòrum Gastronòmic Girona'15

El 15, 16 i 17 de novembre, Fòrum Gastronòmic Girona’15

El 15, 16 i 17 de novembre, Fòrum Gastronòmic Girona'15

Joan, Josep i Jordi Roca, Carlo Petrini, Regis Marcon, Sergio i Javier Torres, Jordi Cruz, Paco Pérez, Ángel León o Ricard Camarena són només un tastet del gran nivell que presenta la quinzena edició del Fòrum Gastronòmic, la cinquena que es fa a Girona i que es celebrarà durant els dies 15, 16 i 17 de novembre al Palau de Congressos i Palau de Fires de Girona.

El Fòrum Gastronòmic Girona 2015 es va presentar en societat a l’Antiga Fàbrica Damm el dilluns 19 d’octubre en un acte social on s’han reunit més d’un centenar de convidats. L’acte va comptar amb en les intervencions de Frederic Segarra, director de comunicació d’Estrella Damm, Pep Palau, director del Fòrum Gastronòmic, Xavier Espasa, Director General de l’Agència Catalana de Turisme i de Nandu Jubany que va clausurar l’acte amb una degustació de diferents arrossos cuinats in situ.

forum gastronòmic girona

Després del creixement que ha experimentat al llarg dels últims anys, el Fòrum aposta per mantenir un format que l’ha portat a ser un dels esdeveniments enogastronòmics de referència. Aquesta edició, amb un marcat accent gironí i català, tornarà a oferir sessions de cuina en directe, tallers amb degustació, sessions especialitzades de pastisseria i vins, sessions de caire empresarial (Fòrum Empresa) a més de la fira, on hi seran presents les millors empreses del sector.

Tal i com va remarcar Pep Palau, director del Fòrum Gastronòmic, l’eix central de l’edició d’enguany serà l’arròs. A més de ser el protagonista de moltes de les sessions de cuina en directe, com les de Kiko Moya, Nandu Jubany o Fina Puigdevall i Quim Casellas, entre d’altres, també té la seva pròpia zona dins del Fòrum: l’Espai Arròs on més de 15 cuiners elaboraran arrossos en directe i oferiran tastets i en el que també s’hi celebrarà un concurs popular d’arrossos, entre d’altres activitats. A banda, l’estand de Damm, esdevindrà durant els tres dies una autèntica “arrosseria” amb l’empordanès Marc Gascons al capdavant.

forum gastronòmic girona Jordi Cruz

Pep Palau també va posat èmfasi en algunes sessions inèdites com per exemple la de Carlo Petrini, fundador i president de Slow Food, a duo amb Regis Marcon, el triestrellat xef francès, o la que duran a terme prestigiosos pastissers amb Fundació Alícia presentant una innovadora categorització científica per a la pastisseria i que s’emmarca en el Fòrum Dolç Pãstry Revolution. També va destacar l’espectacular sessió del Fòrum Vi que Josep Roca oferirà a la Sala Cambra, una reinterpretació de la inoblidable “6 vins sentits” que es va fer al Fòrum Girona 2007.

Per últim, Xavier Espasa, Director General de l’Agència Catalana de Turisme, va destacar el paper que el Fòrum té en la difusió de la gastronomia catalana i va fer referència a la promoció que suposarà el fet que Catalunya sigui Regió Europea de Gastronomia 2016.

Les inscripcions per als tallers encara disponibles es poden realitzar a través de la web del Fòrum Girona. Els organitzadors preveuen, com en l’última edició, una ocupació del 100%.

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, , , , , , , , , ,

Encara hi ha comentaris.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.