XVII Fira del Torró d'Agramunt, 10, 11 i 12 d'octubre

fira del Torro Agramunt

XVII Fira del Torró d'Agramunt, 10, 11 i 12 d'octubre

L’inici de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra es remunta a l’any 1988 quan a iniciativa del Foment Pro-Mercat d’Agramunt i Comarca es va organitzar un mercat dedicat al torró. La bona acollida que va tenir la iniciativa va animar als organitzadors a obrir la participació a altres sectors i el 12 d’octubre de l’any següent es va celebrar la primera Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra. De llavors ençà la fira ha evolucionat i actualment és un punt de referència dins el calendari firal de les Terres de Lleida. Actualment se celebra el segona cap de setmana d’octubre.
fira del Torro Agramunt

 

Activitats que hi podeu trobar:

Aula del Gust

L’Aula del Gust és l’espai que des de la seva creació ha ajudat a adquirir un grau d’excel·lència a la nostra fira, gràcies a la diversitat de demostracions, tastos guiats i conferències especialitzades que s’hi han portat a terme de la mà de reconeguts pastissers i personatges de gran renom vinculats al món gastronòmic.

L’entrada a aquest espai val 2 euros i es podrà adquirir anticipadament a través de l’Oficina de Turisme d’Agramunt situada a la plaça del Pou, o trucant al 973 391089 de l’1 al 9 d’octubre. Els dies de la fira es podran adquirir al Punt d’Informació del recinte firal.

Espai Degustació

Aquest espai situat al centre del pavelló agroalimentari ofereix al visitant tastos i demostracions de productes de proximitat i gran qualitat a un preu simbòlic de 2 euros. Els tiquets per a poder gaudir d’aquestes activitats es podran adquirir al punt d’informació de la fira.

La Cuita

Vine a degustar i a conèixer en directe com s’elabora l’autèntic Torró d’Agramunt. Coneix la seva llarga història, els seus ingredients i el mètode d’elaboració d’una de les especialitats dolces amb més tradició del nostre país.

Lo Catxo

Coneix i participa amb Lo Catxo, el peculiar i tradicional joc de cartes que utilitzaven antigament els torronaires per vendre el Torró d’Agramunt per fires i mercats. Després de cada cuita es podrà participar a aquest joc al exterior dels pavellons.

Espai infantil

Una ludoteca on els més menuts a part de jugar poden experimentar amb els aliments amb tallers gastronòmics especialment dissenyats per a ells.

Matins de 10.00h a 14.00h i tardes de 16.00h a 21.00h.

Menestralia

A la plaça del Pou trobareu la tradicional mostra d’oficis antics, en un escenari renovat i especialment preparat per acollir artesans que amb les seves habilitats ens aportaran el record de temps passats.

 

Programa de la Fira:

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, , ,

Encara hi ha comentaris.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.