Presentació als gastroblocaires de la Fira Mercat de Mercats

Gastroblocaires a l'atac!

Presentació als gastroblocaires de la Fira Mercat de Mercats

Revolution Slider Error: Slider with alias mercatdemercats not found.
Maybe you mean: 'publicacions' or 'woocommercebig' or 'product-showcase' or 'goodnews-menu' or 'goodnews-header' or 'goodnews-whats-hot'

El passat dissabte dia 5 d’octubre vaig tenir la gran sort de ser convidada a un “sarao” blocaire. En concret a la presentació de la Fira Mercat de Mercats per als blocaires gastronòmics i també dits “gastroblocaires”.

Barcelona és una ciutat singular en aquest aspecte, ja que té 40 mercats (només dins de la ciutat) i això fa que sigui un cas únic a Europa. No hi ha cap altra ciutat que obri de dilluns a dissabte amb l’amplitut horària i d’oferta que tenim aquí.

La bona notícia es que els mercats tenen molt bona salut i amb el pla que l’Ajuntament ha engegat ja fa molts anys, s’han anat remodelant i posant al dia els diferents mercats municipals. Ara en concret en queden 2 de molt importants que s’espera que siguin els propers en obrir com és el de Sants, molt emblemàtic, i el de Sant Antoni, amb una arquitectura fantàstica.
La presentació va ser al Mercat de Santa Caterina. Ens varen presentar una de les tapes que es farà a la Fira, un arròs melós de bacallà amb bolets, maridat amb un vi blanc Gramona, tot plegat deliciós:

 

presentacio Mercat de Mercats
blocaires a la presentació Mercat de Mercats
arròs melós de ca la Nuri

Després es va donar pas als dolços de la ma de la Pastisseria Canals de Barcelona, varem tastar tota mena de coques, des del salat al dolç. Les coques salades, fantàstic el seu acabat cruixent i en el seu punt just de cocció. Les coques dolces varen arrasar… Literalment, la de crema! absolutament fantàstica, farcida amb una crema com les d’abans, ben feta i amb gust.

 

Xavier Canals de la pastisseria Cardona
coca de crema pastisseria Cardona
coques pastisseria Cardona

El dolç va estar maridat amb un cava Imperial de Gramona, fantàstic tot plegat.

coca escalivada pastisseria Cardona
coca de llardons i coca de vidre
galetes cruixents

Gastroblocaires a l'atac!
galetes cruixents pastisseria Cardona
cava Gramona Imperial

La Fira serà el proper dia 18, 19 i 20 d’octubre al pla de la Catedral, ple de Tallers i coses interessants. Hi haurà una llista de tapes que faran els diferents restaurants de Barcelona, fetes expressament per la Fira.

Varem coincidir tots amb que la trobada que va aplegar 25 gastroblocaires, va ser tot un èxit. I no ens perdrem la Fira Mercat de Mercats!!

Ha estat un molt bon dissabte, per a completar-ho, a la tarda he visitat El Born Centre Cultural, l’àntic Mercat del Born, que portava 20 anys tancat i ha patit tota una sèrie de visicituds fins que s’ha decidit quin ús final se’n feia.

Fantàstic l’acabat final, a dins es pot fer una visita guiada, o sinó es poden seguir les indicacions, imatges i vídeos que expliquen les restes trobades. Es pot veure la història d’aquesta part de la ciutat del segle XIV al XVIII.

Molt recomanable que l’aneu a veure!

el Born Centre Cultural per fora 
born
elborn restes

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, , , , , , , , , ,

Encara hi ha comentaris.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.