I Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera

Fira gastronòmica dels Porrons Abrera

I Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera

La I Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera recuperarà la tradició del Porró d’aquesta ciutat i que, a mitjans del segle XX, va atraure a personatges com Fleming, Errol Flynn, Mohammed V, Peret, Antonio Molina o Joan Manuel Serrat… Al relat s’hi afegirà la gastronomia i els productes de proximitat, recuperant l’esperit dels restaurants d’Abrera. Una tradició que va néixer en un poblet agrícola que, en poc temps, es va convertir en una gran ciutat.

Història del Porró d’Abrera

Fa unes dècades la ciutat era coneguda pels porrons: els hostals de l’antiga N-II, al seu pas pel Rebato, oferien gratuïtament vi al viatger que pogués i volgués aixecar amb una sola mà uns porrons de gran pes. Tot va començar quan en Joanet Juhera, a finals del segle XIX, va fundar un restaurant amb un porró gegant a l’entrada: qui aconseguia aixecar-lo, bevia gratis. Va tenir tan d’èxit que una altra taverneta del carrer, Cal Ginesta, el va copiar i va plantificar els dos porrons. En Juhera va pujar la seva aposta i va posar tres porrons. I Els Tres Porrons és el restaurant que es va fer famós.

Als anys 50, una altra família del barri, els Simó (de Cal Conradet) van obrir Els Quatre Porrons. L’activitat de les tres tavernes van fer famós aquest tram de la N-II, que molts utilitzaven per visitar Montserrat. Cap al 1970, es va construir una variant de la carretera principal (actualment A-2), que va alliberar el Rebato del trànsit, però també va fer canviar el negoci tradicional dels hostals a peu de carretera. Amb tot, aquests restaurants van romandre actius fins entrat el segle XXI.

Porrons, però molt més!

El divendres 28, al carrer Rebato, serà el dia de recuperar el concurs d’aixecar el porró, que posarà a prova als participants: intentaran recuperar les gestes dels antics concursants de la N-II. Al mateix espai es podrà gaudir amb una exposició de fotografies antigues que porten als nostres dies l’esperit del carrer Rebato i els veïns d’Abrera que van formar-ne part. També es podrà gaudir d’una petita mostra dels plats que es cuinaven als històrics hostals, i activitats de música i cultura popular.

Durant els dies 29 i 30 de setembre, el Parc de Can Morral serà el centre de la Fira, amb espais gastronòmics on s’oferiran els plats què proposaven els hostals i tavernes de la ciutat. El parc també acollirà diferents activitats com tallers de cuina, activitats infantils i actuacions musicals i de cultura popular, per fer de la Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera un espai de trobada dels veïns de la ciutat, del Baix Llobregat i Barcelona.

Quan

Del 28 al 30 de setembre de 2018

On:

Abrera

Adreça:

Carrer del Rebato i Parc de Can Morral

 

Més informació:

Ajuntament d’Abrera – AGT Baix Llobregat
Telèfon:
93 770 03 25

www.ajuntamentabrera.cat

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, ,

Encara hi ha comentaris.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.