8a Fira Mercat de Mercats a Barcelona, 20-21-22 d'octubre

8a Fira Mercat de Mercats a Barcelona, 20-21-22 d'octubre

La 8a edició de Mercat de Mercats omple de producte fresc i gastronomia l’Avinguda de la Catedral

mercat de mercats

El cap de setmana del 20 al 22 d’octubre, els mercats de la ciutat sortiran al carrer amb els millors productes frescos, saludables i de qualitat.

Enguany, com a novetats tindrem una major presència de les cuines dels mercats. A més, una representació de Cases Regionals de l’Estat ens presentaran els seus productes.

mercat de mercats

Xerrades, show cookings, i diferents activitats completaran tres dies de celebració on podrem viure l’experiència de fer la compra de mercat i tastar les millors degustacions.

Entre els dies 20 i 22 d’octubre l’Avinguda de la Catedral s’omplirà de gastronomia i productes de mercats amb motiu de la celebració de la 8a fira Mercat de Mercats. Aquesta edició arriba amb més producte fresc, més consells i més propostes, i amb una clara aposta per l’alimentació sana, saludable i de proximitat.
Les novetatsd’enguany aposten per una major presència dels productes frescos i la promoció dels mercats com a espais que tenen cura de les matèries primeres. Així, 21 parades de diferents Mercats Municipals de Barcelona ens portaran una selecció dels seus productes i també, com a les anteriors edicions, trobarem una mostra dels productors locals de Catalunya.

xuxes

fruita verdura
No podem oblidar la part de la degustació que, durant la Fira, estarà representada per 15 establiments, entre els quals hi haurà restaurants de mercat, que oferiran 32 degustacions al voltant d’una cuina i barra centrals.
Un any més, la fira comptarà amb l’espai d’Artistes de Mercat, situat a l’estand de l’IMMB, on els i les comerciants interactuaran amb el públic i resoldran els seus dubtes culinaris, mentre parlen dels seus productes i expliquen curiositats i trucs.
Una de les novetats és la incorporació d’El Celler del Mercat, un espai on es podrà degustar una representació dels millors vins i caves, i que centralitzarà la venda de refrescos i begudes.
Aquest any, a més, hi haurà una única Aula de Mercat, on es programaran diverses activitats durant els 3 dies de la fira: xerrades per part de xefs de renom, demostracions de cuina i degustacions de productes que, com en edicions anteriors, portaran les darreres novetats en l’àmbit gastronòmic.
Una altra de les novetats d’aquest any és el nou espai Producte d’Arreu, on estaran representades La Casa de Múrcia a Barcelona, la Casa de Cuenca, el Centro Asturiano de Barcelona, la Asociación Casa de los Navarros i la FEGALCAT (Federación de Entidades Culturales Gallegas en Catalunya).

rossinyols
Pel que fa l’horari, obrint portes divendres a les 12h, i dissabte i diumenge a les 11h, la fira funcionarà fins les 21:30h divendres, fins les 22h dissabte i fins les 21h diumenge per tal de permetre que els visitants puguin gaudir durant tota la jornada de l’esdeveniment.
Amb aquesta 8a edició de Mercat de Mercats es posen en valor els mercats municipals i la importància que tenen dins la societat catalana com a motors econòmics i també com a subjectes socials, sent les ànimes dels barris on es troben.

Els mercats són espais moderns, oberts a tota la ciutadania però on la tradició encara és important, no només pel que fa als comerciants que fa diverses generacions que hi formen part, sinó pels barcelonins i barcelonines que fa anys que també passen el llegat gastronòmic de generació en generació. Aquesta edició recupera l’essència dels mercats mediterranis i les seves riqueses gastronòmiques i saludables, i els fa sortir al carrer buscant una projecció global.
Mercat de Mercats 2017 serà una mirada molt més intensa i propera a la mateixa essència dels mercats: les seves propostes alimentàries, els seus protagonistes (productors, paradistes i restauradors) i les diferents interaccions entre ells i el públic.

Print Friendly, PDF & Email
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

, ,

Encara hi ha comentaris.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.