Iniciar sessió

Registrar-se

Llepadits inicia la venda de cistella familiar de peix directe de la Llotja de Cambrils

Cistella de peix setmanal, Llotja de Cambrils

Llepadits inicia la venda de cistella familiar de peix directe de la Llotja de Cambrils

Port de Cambrils

Aquest estiu he estat molt afortunada, he pogut anar amb un vaixell de pesca tot un dia a Cambrils. I diuen que de la coneixença surt l’enamorament oi? Doncs be, em va encantar la varietat de peix que hi ha, la qualitat i la manera de treballar dels pescadors. Amb un amor a la seva professió, infinit.

cambrils_barques_1

Cambrils barques de pesca

Les barques d’arrossegament surten a les 6 del matí, encara es fosc. Faci sol, faci pluja o com el dia en vaig anar-hi faci vent de llevant. Estan tot el dia feinejant i a les 17h han d’entrar a port, ja que el peix comença el seu camí cap a les peixeteries, restaurants i ara als clients!

Cambrils barques de pesca arrossegament

És tot un luxe gaudir d’aquest peix, de la seva qualitat, i ara el podeu rebre a casa vostra:

Des de aquesta setmana, posem a la venda la cistella setmanal, el concepte és fàcil, és el mateix que les cistelles de fruita i verdura. Per un import fix a la setmana, rebreu el bo i millor de la pesca. Pensant en les famílies, pensant en vosaltres. I com que el mar no sempre dóna el mateix, un dia hi ha temporal, a l’altre no s’ha pescat quasi de segons quina espècie… doncs serà una cistella que s’adaptarà al mar.

Si voleu podeu provar-ho sense cap compromís, que us agrada? Doncs continueu.

Cistella de peix setmanal, Llotja de Cambrils

 

Comprar cistella familiar de peix

Directe de la Llotja a casa teva

 
La rebreu en una caixa de porex totalment segellada i amb transport frigorífic. El peix arriba a casa vostra abans de les 13h del dia següent. S’envia a tot Espanya, excepte Illes Balears, Canàries, Ceuta i Melilla.

Si necessiteu més informació podeu emplenar el formulari d’aquí sota. O be telefonar al 656 428 506, pregunteu per Anna Genís.


cambrils_panoramica_port

Una mica d’història de la Llotja de Cambrils:

Any 1.228: El rei Jaume I salpa el 6 de setembre d’aquell any, rumb a Mallorca per conquerir-la, des de les platges de Cambrils, entre d’altres.
Any 1.258: Concessió de la Lleuda de Cambrils, impost que gravava les mercaderies al seu pas per aquesta població. També per les mercaderies que s’hi desembarquen on hi apareix el peix fresc en general, però també les alatxes, les sardines i els congres.
Any 1.585: Nou atac pirata en el qual feren molts presoners de Cambrils. Aquests atacs feien mantenir-se els pescadors residint a la Vila. Alguns d’ells foren capturats al mar i conduits al Nord d’Àfrica.
Any 1.664: El Consell Municipal acordà, el 30 de desembre, la construcció de l’actual Torre del Port.
Any 1665: Es posen multes per no pagar l’estacàtic de la Platja de Cambrils que permetia el manteniment d’estaques clavades per amarrar les embarcacions.
Any 1.705: Comencen les obres de construcció del nou Santuari de la Mare de Déu del Camí, que duraran fins l’any 1.783, tot i haver-se celebrat la seva inauguració el 1.778.
Any 1.756: El 23 de desembre se signa un document entre la Confraria de Sant Pere i Sant Elm, precursora de la Confraria de Pescadors, en el qual es contracta un metge i un cirurgià per vetllar per la salut dels confrares. En aquell moment Cambrils deuria tenir una seixantena de matriculats, és a dir, persones dedicades a calafats, mariners i pescadors.
Any 1.799: El 16 de gener arriben a la platja de Cambrils 3 vaixells anglesos i 2 fragates. Es produí un desembarcament en el qual els anglesos destruïren els canons de la Torre del Port, algunes barques de pesca i en prengueren d’altres, a més de bombardejar la població des de les seves embarcacions.
Any 1.864: El dia 11 de desembre és beneïda la primera església de la Platja, situada al carrer Sant Jordi, convertida en parròquia sota l’advocació de Sant Pere tres anys després. Durant la guerra civil espanyola del s. XX fou enderrocada.
Any 1.911: El 31 de gener moriren 15 mariners de Cambrils degut a un gran temporal que ocorregué. Aquest any és conegut com l’any de les desgràcies.
Any 1.928: Es munten els primers motors de fuel-oil a algunes barques de pesca de Cambrils.
Any 1.931: Acaben les obres de construcció de l’antic Pòsit de Pescadors. En aquell moment 418 homes es dedicaven a la pesca.
Any 1.933: Comencen les obres de construcció del Port de Cambrils.
Any 1.944: Comencen les obres de la nova Parròquia de Sant Pere, la qual fou beneïda el 1.945.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , ,

Encara hi ha comentaris.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.