Per al farciment:
- 4 llesques de bonítol
- 1 got de llet
- 1 ceba
- 3 cullerades de farina
- Sal
- Pebre
- 1 ou
Per a la massa del braç:
- 3 ous
- 2 cullerades de farina de rebosteria
- Llevat químic tipus Royal
- Sal
Per acompanyar:
- Crèixens
- Vinagre de Mòdena
Elaboració:
Es posa a sofregir amb una cullerada d’oli d’oliva la ceba ben trinxada. En una altra cassola (més aviat plana) posem el bonítol i el cobrim amb llet, ho posem al foc i esperem que bulli, quan sigui cuit ho traiem del foc i ho deixem refredar una mica, quan sigui a una temperatura suau, traiem les espines i la pell i ho reservem apart. Quan la ceba sigui cuita, hi afegim el bonítol i remenem trinxant-ho tot.
Afegim la farina i remenem una mica més. Quan sigui lligat afegim la llet de la cocció i remenem, ha de quedar una textura suau. Afegim el ou i remenem be, afegim la sal i la pebre al gust.
Un cop quedi lligat ho traiem del foc i ho deixem reposar. Fem la massa del braç de gitano de la següent manera; batem 3 clares a punt de neu, afegim un rovell i mig a les clares, afegim la farina i el llevat. Ho remenem suaument per a que no baixin les clares, afegim la sal al últim moment.
Ho posem en un motlle rectangular al forn a una temperatura de 160 ºC, durant 12 minuts. Passat aquest temps ho traiem del forn i li posem immediatament un drap de cotó humit a sobre.
Desenganxem el paper vegetal i li donem la volta. A sobre del braç hi posem el farciment que hem fet i amb compte ho enrotllem, ho posem a refredar a la nevera.
Per servir-ho hi posem uns créixens per acompanyar banyats amb una mica de Vinagre de Mòdena.
Encara hi ha comentaris.