• orxata de xufa sense sucre
  • orxata-xufa_1

Orxata de xufa feta a casa, sense sucre

Us heu plantejat fer l’orxata a casa? Jo sí, fa temps que en faig i sempre vola… ve molt de gust ara amb la calor…

La xufa la podem comprar seca a qualsevol establiment a on venen fruits secs o llegums.

Una altra opció es tenir les xufes en remull ja (màxim de 2 dies abans) i si ho necessiteu podeu fer orxata de manera molt ràpida.

L’orxata que venen a geladeries o establiments especialitzats porten moooolt sucre!! O sigui que us recomano l’opció saludable, amb xarop d’atzavara. Aquest és el motiu pel que quan acabes de beure orxata téns moltes ganes de veure aigua.

Com a curiositat us diré que a Vilanova i la Geltrú, hi ha la beguda que li diuen mig-mig, meitat orxata, meitat granissat de llimona. Quan la vaig provar, sincerament pensava, això no se’m posarà be, però després descobreixes que la dolçor de l’orxata la compensa la llimona… Ja sabeu, si veniu a Vilanova, demaneu un mig mig…

Valoració de la recepta

  • (3 /5)
  • (2 Valoració)

xufes_en_remull

Instruccions

  • 1. 24 hores abans, poseu en remull les xufes amb aigua mineral
  • 2. El dia que voleu fer orxata les paseu per aigua i li afegiu 1 litre d'aigua mineral (fresca). Triturem be amb ajut d'un robot de cuina o vas batedor, ho colem amb un drap fi o be amb un colador. Al líquit resultant li afegim el xarop d'atzavara, guardem a la nevera unes hores i ja podem servir.

Sigues social

L'autora

llepadits

M'agrada la cuina, provar receptes, saber com es fa tot i compartir-ho. Per mi és una forma de viure, gaudeixo molt anant a Tallers de cuina. M'agrada la cuina saludable, les ...