Magdalenes d’espelta integral i garrofa

Magdalenes d’espelta integral i garrofa

Les magdalenes d’en Xavier Barriga són famoses arreu, i aquesta no ho és menys! Esta basada en la recepta de la magdalena de farina d’espelta integral. La farina d’espelta és molt lleugera i digestiva. Jo l’he canviat i li he afegit la farina de garrofa.

La farina de garrofa la podeu trobar a qualsevol botiga de dietètica o productes biològics. Des de fa uns anys s’està recuperant a la cuina catalana com a ingredient.

En podeu fer variacions afegint alguna fruita a sobre, com per exemple unes maduixes.

magdalenes espelta integral garrofa

Com sabeu “la farina d’espelta està considerada un híbrid del Triticum dicoccoides i del Triticum boeoticum que es va originar a l’orient mitjà, on va ser cultivada almenys fa 3000 anys. Fins a l’edat mitjana es cultivava a Asturies, Suïssa, el Tirol, i Alemanya.

L’espelta i l’espelta petita, van ser les primeres espècies domesticades de cereals. El seu conreu és molt antic, però va caure pràcticament en desús i només es va conservar en llocs de clima o terres poc adequades pel blat normal com a certes zones del centre d’Europa. Té un rendiment per hectàrea menor que el blat.

És una planta molt resistent al fred i a les malalties que no ha experimentat les alteracions genètiques de les plantes conreades intensivament.”

Viquipèdia dixit

 

[magicactionbox id=”4976″]

Print Friendly, PDF & Email

Valoració de la recepta

  • (5 /5)
  • 1 rating

Sigues social

Receptes relacionades