conserva carxofa amb cúrcuma

Conserva carxofes amb oli i cúrcuma

Quan és època de carxofes i són tendres és el temps de preparar conserves. Una molt bona i senzilla de fer, és la conserva de carxofes amb oli i cúrcuma. Les podrem tastar a l’estiu amb una bona amanida.

La vaig fer ja fa uns mesos i és espectacular… Ara l’he tornat a fer, ja espero frisosa per obrir les conserves que he fet…

El mètode que faig servir no és heretat de les àvies, sinó d’una amiga enginyera agrònoma, molt cuinetes ella, que m’ha ensenyat a “inventar-me” conserves, sempre i quan es respecti l’acidesa del medi.

A mi no m’agrada la conserva de carxofes amb regust de vinagre, per això he optat per aconseguir el mitjà àcid mitjançant la llimona. El resultat final ha de tenir un ph menor de 4,5. Si només fessim la conserva amb oli, el ph resultant seria entre 5 i 6. Quan s’afegeix la llimona baixa a 3 o 3,5, o sigui que és ideal.

conserva de carxofa amb cúrcuma

La cúrcuma i la pebre, li dóna un gust boníssim, un pel picant, i deliciós.

Valoració de la recepta

  • (0 /5)
  • (0 Valoració)

Instruccions

  • 1. Comencem tallant les carxofes, deixant només la part tendra.I les bullim en una cassola amb 3/4 parts d'aigua per 1 de vinagre de poma.
  • 2. Deixem bullir 10 minuts a foc mig. Les escorrem bé, que no quedi liquit, i en un pot de vidre, que prèviament haurem esterilitzat, al fons li posem la pebre i la cúrcuma, posem les carxofes, procurant que no quedin espais pel mig. A mig omplir hi tornem a afegir la pebre i la cúrcuma.
  • 3. Quan sigui ben ple, i no quedin espais, acabem amb un rajolí de suc de llimona, i en aquest punt mesurem el ph, ha de ser menor de 4,5, si és així tanquem bé el pot.

Sigues social

L'autora

llepadits

M'agrada la cuina, provar receptes, saber com es fa tot i compartir-ho. Per mi és una forma de viure, gaudeixo molt anant a Tallers de cuina. M'agrada la cuina saludable, les ...